Torsdag morgen la aluminiumsprodusenten Norsk Hydro frem kvartalsrapport.

Selskapet fikk et underliggende resultat før finansposter og skatt på 1.618 millioner kroner i årets andre kvartal, mot 1.501 millioner kroner i samme periode året før.

På forhånd var det ventet et et underliggende driftsresultat på 1.387 millioner, ifølge gjennomsnittet av 12 estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Torsdag morgen er aksjen opp over syv prosent.

Følg markedene med DN Investor

Øker vekstanslaget

Samtidig øker selskapet vekstanslaget.

- Vi har økt vår forventning til årlig vekst i global etterspørsel etter aluminium til 4 til 5 prosent i 2016, fra den tidligere prognosen på 3 til 4 prosent. Høyere aktivitet enn antatt i Kina betyr at vi nå forventer at etterspørselen etter primæraluminium i Kina alene vil øke med 5 til 7 prosent i 2016, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en kommentar.

- Globalt forventer vi stort sett et balansert aluminiummarked for året som helhet, sier Brandtzæg.

Økende priser

Han viser til at økende priser på aluminium og alumina i dette kvartalet, i tillegg til lavere kostnader og økte volumer, delvis er blitt utliknet av valutakursutviklingen.

- Jeg er også glad for å se at det ambisiøse forbedringsprogrammet Bedre fortsatt gjør store framskritt, og jeg er fornøyd med at vi er i rute for å oppnå samlede forbedringer på 2,9 milliarder kroner i 2019, sier Brandtzæg.

Ulike anbefalinger

Før rapporten ble publisert anbefalte fem av 12 analytikere kjøp av Hydro-aksjen, ifølge TDN Finans.

Fire hadde hold/nøytral, mens tre hadde salg. Gjennomsnittlig kursmål var 34,2 kroner, varierende fra 26 til 40 kroner, meldte nyhetsbyrået.

TDN Finans skriver at selskapet la frem et resultat som var bedre enn ventet innen virksomhetsområdet primærmetall i andre kvartal, mens Bauxitt og Alumina var svakere enn ventet.

Norsk Hydro

 

Les også:

Asia i dag: Moody’s: Økt risiko for systemkrise

Bankfilialer legges ned og minibanker forsvinner: Fortviler over filialens død dnPlus  (DN+)

Boligsalget går så det suser: – Nå er det full fart  

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.