De tre siste årene har den tidligere meglertoppen tjent gode penger på sine investeringer på børs. Tilsammen har Fougners investeringsselskap Fougner Invest as et resultat på 172 millioner kroner før skatt på de tre årene, og dette er investoren fornøyd med.

– Ja det må jeg definitivt kunne si at jeg er, forteller Fougner til Dagens Næringsliv.

Alt som maksimerer avkastning

Reidar Fougner (55) er best kjent som tidligere meglertopp i ABG Sundal Collier, og satt på de viktigste norske investorkundene. Han hoppet imidlertid av i 2000 for å drive som investor. Etter noen tøffe år i kjølvannet av finanskrisen med underskudd på henholdsvis 42 og åtte millioner kroner i 2011 og 2012, har det snudd for eks-megleren.

2015-Regnskapet viser en gevinst ved realisasjon av verdipapirer på 111 millioner kroner. Fougner ønsker ikke å kommentere gevinsten eller hvilke aksjer han har investert i, men forteller at han ikke opererer med en spesifikk investeringsstrategi.

– Nei det har jeg egentlig ikke. Alt som maksimerer avkastning, sier Fougner.

Investert i Marbella

Ifølge opplysninger fra aksjonærregisteret hadde Reidar Fougner aksjer for rundt 44 millioner kroner i Nordic Semiconductor og aksjer til 2,4 millioner kroner i oljeselskapet DNO ved nyttår.

Investoren har også blant annet aksjer i Property Invest Marbella, som invester i ferieboliger i Marbella-området på den spanske solkysten.

Fougner har vært en sentral investor i det unoterte selskapet Unified Messaging Systems, og sitter ved årsskiftet på 27,94 prosent av aksjene i selskapet. Målet er at systemet skal kunne gi SMS-varsling av alle mennesker som befinner seg i et bestemt område ved for eksempel terrorangrep eller katastrofer.

Regnskapet viser at markedsbaserte omløpsmidler hadde en verdireduksjon på 47 millioner kroner ifjor.

Ved utgangen av året hadde selskapet en egenkapital på 203 millioner kroner og en rente­bærende gjeld på skarve 500.000 kroner. Fougner har plassert 152 millioner kroner i markeds­baserte aksjer, og 35 millioner kroner i banken.

 

Les også:

Valgets kvaler
Fusker svenskene?
Granskningen er i gang
Har solgt fantasy for en halv miliard(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.