Nikkei 225-børsen i Japan faller 1,19 prosent torsdag morgen.

Markedet er under tvil om statsminister Shinzo Abes tiltakspakke, skriver Market Watch.

For om lag to uker siden ble det klart at Abes koalisjon har sikret seg flertall i det japanske overhuset. Det førte til en betydelig oppgang i de asiatiske markedene, fordi det er ventet at koalisjonsregjeringen vil lansere en omfattende stimuleringspakke.

Det er stor usikkerhet knyttet til omfanget av pakken.

- Politikere har grumset vannet for investorsentimentet i Japan. Rapporteringene om den kommende finanspolitiske tiltakspakken har variert sterkt, sier administrerende direktør Gavin Parry i det Hong Kong-baserte meglerhuset International Trading Ltd til Market Watch. 

Rentemøte

Torsdag starter Bank of Japan sitt to dager lange rentemøte. Sentralbanken vil komme med sin rentebeslutning fredag morgen i norsk tid.

Nordea Markets venter et kutt på 20 basispunkter i renten til minus 0,3 prosent. DNB Markets tror den japanske sentralbanken vil vente til høsten med å kutte renten, og viser til at heller ikke markedet priser inn noen stor sannsynlighet for kutt nå.

Ifølge Market Watch venter flere at sentralbanken vil samarbeide med myndighetene, og lansere en tiltakspakke allerede fredag.

Fortsatt fall i Kina

Aksjemarkedene faller også i Kina torsdag. Hang Seng-indeksen er ned 0,45 prosent, mens Shanghai Composite er ned 0,66 prosent.

Onsdag falt Kina-børsene markert grunnet frykt for at myndighetene vil innføre nye regler for å begrense aksjeinvesteringer, ifølge Bloomberg News.

Det skal dreie seg om en øvre grense for hvor tungt enkelte formuesforvaltningsprodukter kan være eksponert mot aksjemarkedet. Formålet er å redusere bankenes risiko.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Inkasso­sakene øker spesielt blant yngre: - Det er et varsko (+)

Britisk økonomi vokser videre

Oljeprisene nær bunnivå for tre måneder

Iphone-salget stuper

Anbefalt av DNtv:

Sanders buet på av sine egne da han ba om støtte til Clinton
Bernie Sanders sine tilhengere er illsinte etter e-post-lekkasjene som angivelig viser at ledere i demokratenes nasjonalkomité forsøkte å undergrave kandidatens valgkamp for å bli partiets presidentkandidat.
01:19
Publisert:

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.