Knut Brundtland (55) har rundet fem år som leder av det børsnoterte meglerhuset ABG Sundal Collier.

Da han begynte høsten 2010, fikk han tilbud om å kjøpe aksjer for rundt 30 millioner kroner i meglerhuset om fem år til en bestemt pris.

Terminavtalen var en god mulighet til å tjene penger om partnerne klarte å utvikle verdiene i selskapet. Brundtland takket ja, og kunne innkassere like over ti millioner kroner i gevinst ifjor.

- Gevinsten har vært bra. Jeg har ikke tegnet en ny avtale, men fremover tror jeg aksjen vil gi jevnlig utbytte, sier Brundtland, som for øyeblikket er på ferie med familien på Hvaler i Østfold.

Familieeid

Noen av ABG-aksjene fra terminavtalen er solgt videre. Brundtlands eget selskap Giotto og familiens selskap Piero sitter fortsatt på tilsammen 5,4 millioner aksjer (1,1 prosent) i ABG Sundal Collier.

  • Giotto er eid av Brundtland selv (81 prosent) og Pioro (19 prosent).
  • Pioro er eid av kona Cecilie (54) og barna Anna (28), Arne (26) og Anders (18).

Giotto og Piero fikk et overskudd før skatt på henholdsvis 12,2 og 2,1 millioner kroner ifjor (se resultatbokser nederst i saken).

I tillegg til utbytte og avkastning i ABG-aksjene, har Brundtland betydelige eierposter i Western Bulk Chartering, industriselskapet Ceram Coatings, Kebony og kildevannet Voss of Norway.

- Ser fremover

Brundtland har gått veien fra advokat, til investor og profesjonell styremedlem i et titalls selskaper, til nåværende stilling som direktør i ABG Sundal Collier.

I DNs sommerserie om karriere delte han noe av strategien bak suksessen:

- For meg er det viktig å ikke la det gå for mye prestisje i nederlag, men heller se på de muligheter som alltid åpner seg ved endring. Jeg er en person som ser nesten utelukkende fremover og som ikke har legning for å angre. Dumme valg skal du lære av og ikke angre på, sa Brundtland og la til:

- Det var sikkert lettere da jeg var yngre!

 

Følg markedene med DN Investor

Anbefalt av DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert: