Fredag morgen ble det kjent at den japanske sentralbanken (BoJ) holder renten uendret på -0,1 prosent.

På morgenen fredag kom det også flere japanske nøkkeltall. Tallene var noe blandet.

Nikkei 225-indeksen endte opp 0,56 prosent rundt klokken 07.30 fredag, men var tidligere i morges ned 1,7 prosent. Det er også nedgang på børsene i resten av Asia. Hang Seng-indeksen er ned 0,79 prosent og Shanghai-børsen er ned 0,08 prosent.

Yenen styrkes mot dollar. I skrivende stund koster en dollar 103,31 yen, mens du torsdag kveld måtte ut med 105,20 yen for en dollar.

På forhånd var det ventet at renten ville bli kuttet til -0,15 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Beholder kjøpsprogram

Den japanske sentralbanken besluttet på sitt møte å fastholde sitt mål om en økning i pengemengden på 80 billioner yen på årsbasis. Samtidig har de utvidet kjøpet av ETFer til seks billioner yen.

Det opplyser sentralbanken i en melding fredag morgen.

Sentralbanksjef Haruhiko Kuroda sier at de skal gjøre en vurdering av effektiviteten av politikken på neste møte.

Sentralbanken har også utvidet låneprogrammet i dollar.

Svakere detaljomsetning enn ventet

Fredag morgen kom det flere japanske nøkkeltall.

Den sesongjusterte detaljomsetningen i Japan steg 0,2 prosent i juni sammenlignet med måneden før. På årsbasis falt omsetningen med 1,4 prosent. På forhånd var det ventet at detaljomsetningen ville være opp 0,2 prosent på månedsbasis og ned 1,2 prosent på årsbasis, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Foreløpige tall for Japans industriproduksjon viste en oppgang på 1,9 prosent i juni, sammenlignet med måneden før, mens den var ned 1,9 prosent på årsbasis. Det var ventet en oppgang på 0,5 prosent over måneden og nedgang på 2,9 prosent på årsbasis, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Fall i ledigheten

Arbeidsledighetsraten i Japan var 3,1 prosent i juni, mot 3,2 prosent måneden før. På forhånd var det ventet en ledighetsrate på 3,2 prosent, ifølge nyhetsbyrået. Det var 137 ledige stillinger per 100 arbeidssøkere, fra 136 måneden før og ventet 137.

Konsumprisindeksen i Tokyo-området i Japan var ned 0,4 prosent på årsbasis i juli, fra en nedgang på 0,5 prosent foregående måned. På forhånd var det ventet en nedgang på 0,5 prosent i konsumprisindeksen, ifølge Bloomberg-estimater.

Kjerneinflasjonen i Tokyo-området, som er justert for mat- og energipriser, var opp 0,3 prosent fra oppgang på 0,4 prosent måneden før. På forhånd var det ventet en oppgang på 0,3 prosent i kjerneinflasjonen.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

– Oppgjørets time er kommet

Statoil kjøper seg inn i gigantfunn i Brasil

Petter Stordalen og Varner-brødrene: Bygger ny hotellgigant dnPlus (+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.