Statoil og Subsea 7 var blant aksjene som tynget hovedindeksen.

Statoil sluttet ned 1,1 prosent, mens Subsea 7-aksjen falt 3,5 prosent. Oljeserviceindeksen på Oslo Børs endte ned 3,4 prosent.

I en analyse publisert tirsdag ser Barclays-analytikerne nærmere på de ingeniørtjeneste- og konstruksjonsfokuserte selskapene innen europeisk oljeservice og konkluderer med at aksjekursene har økt mer enn de fundamentale faktorene for de offshore-eksponerte selskapene skulle tilsi.

Analytikerne Mick Pickup og Vladimir Sergievskiy mener at risikoen er høy i de offshore-eksponerte selskapet i en tid med store endringer innen industrien.

Selv om oppgang i oljeprisen, dersom det skulle skje, og tiltakene for å redusere kostnader bringer nye prosjekter nærmere, frykter analytikerne at kapasitetsutnyttelsen ikke vil snu før tidligst i 2019.

Av analysen fremgår det at Barclays har underweight-anbefaling på både Aker Solutions og Subsea 7.

Underweigt-anbefalingen på Aker Solutions begrunner meglerhuset med at, selv om de mener selskapet er eksponert mot noen attraktive sluttbrukere og møter begrenset konkurranse, ser de mer attraktive investeringsmuligheter andre steder.

Når det kommer til Subsea 7, viser de til lavt nivå på tildeling av prosjekter.

- Nokså positive resultater

Barclays har også ute en oppdatering hvor de oppsummerer inneværende resultatsesong i Europa. 61 prosent av selskapene har så langt lagt frem resultater, og disse har vært nokså positive så langt, skriver meglerhuset.

Den relativt høyere positive differansen til forventningene for resultat per aksje enn for omsetning antyder at kostnadskutt er årsaken til de bedre enn ventede tallene, fremgår det.

Til tross for dette inntar meglerhuset en «vente-og-se»-holdning før tredje kvartal, og viser til at analytikere gjennomgående har vært lite villige til å oppjustere sine estimater for 2016 og 2017, til tross for et sterkt andre kvartal.

«Derfor vil neste rapporteringssesong, som er den første som inkluderer brexit fullt ut, være kritisk for å vurdere resultatene for 2016», heter det fra meglerhuset.

Tror på flatt eller lavere nivå ved utgangen av året

Barclays venter at de fleste store indeksene i Europa vil utvikle seg flatt eller være på et lavere nivå ved utgangen av året enn det indeksene ligger på nå.

Målet for Stoxx Europe 600 ved utgangen av 2016 er på 340 poeng, målet for Euro Stoxx 50 på 3.000 poeng, målet for Ftse 100 er på 6.200 poeng, målet for Dax er på 10.000 poeng, mens målet for Cac 40 er på 4.300 poeng.

Stoxx Europe 600 ble tirsdag ettermiddag handlet på 336 poeng, Euro Stoxx 50 på 2.915 poeng, Ftse 100 på 6.664 poeng, Dax på 10.178 poeng, mens Cac 40 ble handlet på 4.339 poeng.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,95 prosent tirsdag til 604,73 poeng, omsatt for 2.614 millioner kroner.

Følg markedene med DN Investor

Les mer på DN.no:

- Dette tilsier at kronen skal bli sterkere utover høsten

Jason Arcilla (28) kan leve av å spille «Pokémon Go» dnPlus (DN+)

Disse seks faktorene svekker oljeprisen  

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.