Det er oppgang på flere av de asiatiske børsene fredag morgen.

Nikkei 225-indeksen i Tokyo er opp 0,10 prosent og Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 1,40 prosent.

I Australia er S&P/ASX-indeksen opp 0,41 prosent.

Følg markedet med DN Investor

Ifølge Bloomberg News drives markedet opp av tiltakene Bank of England kunngjorde torsdag, men stemningen er noe spent i påvente av den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten som blir sluppet fredag ettermiddag i norsk tid.

Rentekutt

Den britiske sentralbanken (BoE) besluttet torsdag å kutte renten til rekordlave 0,25 prosent. BoE øker i tillegg rammen på sine verdipapirkjøp til 435 milliarder pund, og skal også kjøpe selskapsobligasjoner til 10 milliarder pund i løpet av 18 måneder.

Det innfører også en ny «term funding scheme», hvor bankene kan låne penger fra sentralbanken til en rente nær null mot at pengene lånes videre ut til husholdninger og små bedrifter.

«Månedens viktigste tall»

Klokken 14.30 fredag offentliggjøres den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten, som ofte omtales som «månedens viktigste tall». Arbeidsmarkedet er helt avgjørende for den amerikanske sentralbanken Federal Reserves (Fed) rentesetting.

Forrige rapport viste en overraskende sterk sysselsettingsvekst.

- Arbeidsmarkedstallene er som en katalysator for markedet. Det er den som vil styre prisingen de neste ukene, sier forvalter Jim Davis i Private Client Reserve til Bloomberg.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

 

Dette er Norges «sykeste» kommuner

Trump dumper børsen  

Se DNs boligspesial: Norges mange boligmarkeder

Norwegian: Tjener på billig olje og fullere fly dnPlus  (+)

Fjord1-eier på frierferd dnPlus  (+)

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.