Lakseoppdretteren Bakkafrost fikk et opersjonelt driftsresultat på 307 millioner danske kroner i årets andre kvartal, opplyser selskapet i en melding tirsdag.

Det færøyske selskapet, som er notert på Oslo Børs, gjorde det dermed litt svakere på driften enn analytikerne i gjennomsnitt ventet.

Konsensus blant analytikerne var et operasjonelt driftsresultat på 318 millioner danske kroner i kvartalet, Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Analytikerne hadde imidlertid ventet inntekter på 851 millioner danske kroner i kvartalet, mens resultatrapporten viser inntekter på 790 millioner danske kroner i kvartalet.

Oppdrettsvirksomheten ga isolert sett et operasjonelt driftsresultat på 357,9 millioner kroner, mens foredlede produkter ble negativt påvirket av de høye lakseprisene i kvartalet og leverte et negativt bidrag på 68,4 millioner danske kroner til det operasjonelle driftsresultatet.

Innen fiskemel, olje og fôr var driftsresultatet før ned- og avskrivninger (ebitda) på 45,4 millioner danske kroner.

- Vi er svært fornøyd med resultatet for andre kvartal 2016. Spotprisen på laks har vært rekordhøy i kvartalet og den biologiske utviklingen har vært god. Videreforedlede produkter har slitt, men vi opprettholder strategien om å selge en andel av produksjonen som videreforedlede produkter, sier toppsjef Regin Jacobsen i en melding fra selskapet mandag.

Han sier at selskapet fortsatt ikke opplever noe problem med å selge fisken sin tross de høye prisene i markedet.

- Tvert imot merker vi stor etterspørsel etter mer fisk. Det er utrolig, sier han på selskapets kvartalspresentasjon tirsdag, ifølge TDN Finans.

Jacobsen sier at det største tilbudsfallet i laksemarkedet fortsatt er foran oss.

Han viser til anslag som indikerer at et globalt tilbudsfall på 8 til 9 prosent i andre halvår på årsbasis. Tilbudsfallet var seks prosent i andre kvartal på årsbasis.

- Det største fallet i tilbud er foran oss i markedet. Det vil bety at vi fortsatt vil få et godt laksemarked fremover, sier Jacobsen på selskapets kvartalspresentasjon tirsdag.

Driftsresultatet endte på 278 millioner danske kroner, mot 255 millioner i tilsvarende kvartal ifjor.

Resultatet før skatt ble på 272 millioner danske kroner andre kvartal, mot 237 millioner danske kroner i tilsvarende kvartal året før.

P/F Bakkafrost

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Meglerhus: Kan sette kronen i et positivt lys internasjonalt  

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert: