Statistisk sentralbyrå (SSB) vil fra 23. september i år publisere statistikk klokken 8.00. Det opplyser SSB i en epost-melding, ifølge Bloomberg News tirsdag.

Tidligere i sommer varslet SSB endret publiseringstidspunkt til 7.00 fra dagens 10.00, en beslutning som medførte kritikk fra meglerhusene.

«Etter at vi la ut informasjon om endringen på våre nettsider i slutten av juli, har vi fått henvendelser fra deler av finansmarkedet som har pekt på at en så tidlig publisering av sentrale økonomiske nøkkeltall vil kunne føre til økt volatilitet (usikkerhet) rundt kronekursen på et tidspunkt hvor svært få handler med norske kroner. Ved en justering av tidspunktet fra kl. 07 til 08 mener vi å ha funnet en god balanse mellom SSBs og finansnæringens behov», skriver SSB i eposten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.