Tørrlastrederiet Golden Ocean Group, som kontrolleres av mangemilliardær John Fredriksen, fikk et underskudd på driften på 23 millioner dollar i årets andre kvartal.

Resultatet før skatt endte på minus 39 millioner dollar.

Basert på kontraktsdekningen i tredje kvartal og spotratene hittil i kvartalet, venter selskapet at driftsresultatet i tredje kvartal 2016 vil bedres relativt med i andre kvartal 2016, opplyses det ifølge TDN Finans.

Golden Ocean inngikk i juni avtale med et verft for utsatt leveranse av seks nybygg med syv til ni måneder pr nybygg, og er i forhandlinger om ytterligere utsettelser, opplyser selskapet i kvartalsrapporten onsdag.

Ventet leveranse for disse nybyggene er nå fra januar til november 2017.

Videre opplyser selskapet at de har solgt et av de 12 skipene de har under bygging, og dette vil bli levert til den nye eieren i fjerde kvartal 2016. Golden Ocean venter å motta netto salgsproveny på 46,2 millioner dollar ved overlevering.

Selskapet utestående forpliktelser for de tolv nybyggene beløper seg til 372,7 millioner dollar, med en forventet betaling på 173,4 millioner i 2016 og 199,3 millioner i 2017 for levering av seks skip i 2016 og seks skip i 2017.

 

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

– Tilbake til at det fundamentale styrer

- Den viktigste grunnen til at det har gått så svakt

- Markedene vil lete med lys og lykte  

 

Hør DNs podcast: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

 

Anbefalt av DNtv:

 

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert:

Ikke dra hit hvis du har høydeskrekk
Denne helgen åpnet verdens lengste hengebro med glassbunn som gir deg en luftig opplevelse 300 meter over bakken.
00:39
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.