Norsk Hydro-aksjen sluttet opp 1,3 prosent kroner, og var aksjen som bidro nest mest til oppgangen på hovedindeksen onsdag.

Nordea Markets fastholder i en analyse onsdag kjøpsanbefaling på Norsk Hydro. Ifølge Bloomberg Data høynes kursmålet til 42 kroner, fra tidligere 40 kroner.

En av måtene Norsk Hydro kan skape ytterligere aksjonærverdi på er ved en børsnotering av datterselskapet Sapa, mener Nordea Markets.

«Sapa, som leverer aluminiumsprodukter til blant annet bygg- og bilindustrien, har levert gode resultater siden 2013, og vi vurderer at datterselskapet nå er klart til å stå på egne ben. Videre forventer vi at Norsk Hydro kan fortsette å overraske positivt. Selskapet har slått forventningene til det underliggende driftsresultatet i 9 ut av de siste 11 kvartaler», skriver meglerhuset i en oppdatering.

Seadrill legger frem kvartalsresultat i morgen, torsdag.

DNB Markets venter at det blir ytterligere fokus på beskjeftigelsessituasjonen for selskapets ultradypvannsenheter.

«Selskapet annonserte tidligere denne uken at Pemex har terminert kontrakten for en enhet og på våre estimater innebærer det at 11 av totalt 16 ultradypvannsrigger selskapet disponerer vil kunne være uten kontrakt innen andre halvår 2017», skriver meglerhuset.

I tillegg venter de at fokuset ved presentasjonen vil være på signalene knyttet til prosessen med restruktureringen av selskapet.

DNB Markets har en salgsanbefaling på Seadrill med et kursmål på 10 kroner pr aksje.

Seadrill-aksjen sluttet opp 0,1 prosent.

Avhengig av mer stabil oljepris

Morgan Stanley-analytikerne, inklusive Ole Slorer, viser i en oppdatering på supplybransjen datert 23. august, at bransjeaktørene den senest tiden har gitt varierende kommentarer rundt utsiktene for en gjeninnhenting for sektoren.

Gulfmark Offshore og Bourbon venter en umiddelbar bedring i ratene, men Hornbeck Offshore Services, Tidewater og Deep Sea Supply ikke har noen gjeninnhenting i sikte, skriver Morgan Stanley-analytikerne.

Morgan Stanley tror selv fortsatt at flyteretterspørselen, som har den største driveren for supplyaktiviteten, vil falle inn i 2017.

Videre skriver meglerhuset at de fortsatt tror at volatiliteten i oljeprisen må avta før operatørene vil gjøre større investeringer på dypt vann. For å stimulere en bærekraftig gjeninnhenting i offshore-markedet fastholder Morgan Stanley sitt syn om at en oljepris på 55-60 dollar fatet over en seksmånedersperiode er en fair referanse, der enkelte offshore-prosjekter er økonomisk lønnsomme på 40-50 dollar fatet.

Opp på rykter

Brent 1. posisjon ble onsdag ettermiddag handlet til om lag 49,7 dollar fatet, mot rundt 48,8 dollar fatet da Oslo Børs stengte tirsdag.

Oljeprisen steg tirsdag ettermiddag med bakgrunn i rykter om at også Iran vil være med på de uformelle Opec-samtalene i september. I tillegg meldte Reuters at Iran sender positive signaler om at landet vil kunne støtte tiltak for å få opp oljeprisen.

Onsdag melder imidlertid Irans oljedepartementet at de ikke har tatt noe beslutning om hvorvidt de vil delta i samtalene i Algerie i september.

Oljeprisen falt imidlertid tirsdag kveld, tynget av tall fra bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute, som viste at de amerikanske oljelagrene steg med 4,5 millioner fat forrige uke.

Statoil, som endte opp 0,6 prosent, var aksjen som bidro mest til oppgangen på hovedindeksen på Oslo Børs onsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,20 prosent til 619,28 poeng, omsatt for 2.255 millioner kroner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.