Oslo Børs er svakt ned like etter åpningstid fredag morgen. Markedene ventes å være avventende før Janet Yellens tale i Jackson Hole fredag ettermiddag.

DNB Markets tror ikke at Yellen vil gi noen signaler i dag, og at det vil være en avventende stemning i finansmarkedene frem til talen.

Nordea Markets venter at talen i hovedsak vil ha et mer langsiktig og prinsipielt innhold, og at Yellen muligens vil diskutere fordeler og ulemper ved et høyere inflasjonsmål.

En verden av lave renter

Handelsbanken Capital Markets mener at det er naturlig å tenke seg at temaene vil kretse rundt utfordringene for pengepolitikken i en verden av lave renter, og hvor sentralbankene nærmest sitter med aleneansvaret for å få i gang veksten på symposiet.

«Men fra et markedsperspektiv vil mesteparten av oppmerksomheten i dag rette seg mot eventuelle signaler om den kortere renteutviklingen. Vi tror imidlertid ikke at Yellen vil komme med noen konkrete signaler om tidspunktet for neste heving. Dog ser vi en mulighet for at hun slutter opp om de relativt positive beskrivelsene av (utsiktene for) økonomien som vi har hørt fra flere sentrale Fedskikkelser i det siste. Dette kan heve sannsynligheten, slik den prises i markedet, for en heving på denne siden av året», skriver Handelsbanken-økonomene i sin morgenrapport og minner om arbeidsmarkedsrapporten neste uke.

Bratt Songa-fall

Songa Offshore-aksjen faller 14 prosent rundt klokken 09.45. Selskapet la frem resultater fredag morgen.

Songa meldte at det tar nedskrivning på rigger på 118 millioner dollar i kvartalet som følge av det svake markedet i Nordsjøen. Det tilsvarer 968 milioner kroner.

Oljeprisen er ganske stabil fredag morgen etter å ha steget torsdag. Prisen på Brent 1. posisjon handles rundt 49,40 dollar fatet, mot 49,29 dollar da Oslo Børs stengte i går.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,13 prosent til 615,88 poeng rundt klokken 09.30 fredag morgen.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: