Et forslag fra EU-kommisjonen kan gi bankene mer makt til bankene sammenlignet med tilsynsmyndigheter over kapitalbehov, skriver Bloomberg News fredag.

Den europeiske sentralbanken har allerede fulgt EU-kommisjonens retningslinjer om å splitte kravet om bindene og ikke-bindene kapitalkrav som reduserer byrden for bankene i eurosonen. Ifølge nyhetsbyrået reduserer dette sannsynligheten for at bankene får utbytterestriksjoner og restriksjon på kupongutbetaling på fondsobligasjoner.

- Det dette koker ned til er en total avvæpning av tilsynet. Det gjør det umulig for tilsynet å sette kapitalkrav for noen type risiko som ennå ikke materialisert, sier analytiker Christian Stiefmueller i Finance Watch til Bloomberg News.

I et notat skriver EU-kommisjonen at pilar 2-kravene kun kan innføres av tilsynsmyndighetene dersom visse betingelser er oppfylt. I stedet for å gi et rammeverk som gir myndighetene mulighet til å gå lengre i å kreve ekstra kapitalkrav, foreslår EU-kommisjonen en gitt liste bestemmelser de må følge.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: