Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen opplever at oljenæringen er blitt mye mer åpne for å implementere nye digitale løsninger for å kutte kostnader.

Kongsberg Gruppen startet 1. juli opp det nye virksomhetsområdet Kongsberg Digital. Digital jobber blant annet med å tilby digitale tjenester som skal bidra til at oljeselskapene og skipsredere skal redusere kostnadsbasen sin.

- Oljebransjen har tidligere vært ganske konservativ hva gjelder innføring av nye løsninger, men det opplever vi at har snudd nå. Det er veldig positivt. Vi ser nå stor interesse blant kundene våre til å innføre nye digitale løsninger som kan kutte kostnader. Oljeselskapene er nå opptatt av å kutte kostnader, og her mener vi at vi har mye å bidra med, sier Håøy til TDN Finans.

Tror oljenedturen vil pågå en stund

Han venter samtidig fortsatt at Kongsberg Maritime vil bli tynget av oljenedturen, selv om selskapet forsøker å finne nye oppdrag i tilstøtende markeder.

- Det er vanskelig å si når vi når bunnen innen offshore, men vi regner med at det vil fortsette en stund. Samtidig jobber med å gå inn i tilstøtende markeder, som for eksempel fiskeoppdrett til havs. Det blir dermed en vanskelig periode for offshore, men i andre markeder er det stabilt for Kongsberg Maritime og i andre igjen er det faktisk vekst, sier Håøy.

Han understreker imidlertid at det vil ta lang tid før den nye aktiviteten som kommer inn vil kompensere for bortfallet i offshore.

- Med skiftet i produktmiksen bort fra offshore, får vi også et lavere nivå på marginene. Dette er noe vi jobber med hele tiden, men det skjer ikke i morgen, sier Kongsberg-sjefen.

- Trepartisamarbeidet fungerer bra

Selskapet overtok også nylig 49,9 prosent av det finske forsvarskonsernet Patria, som igjen eier 50 prosent av norske Nammo. Håøy sier at erfaringene så langt er positive.

- Vi ser at gjennom denne konstellasjonen av Kongsberg, Nammo og Patria fremstår vi som en større nordisk forsvarsleverandør, så dette trepartisamarbeidet fungerer bra. Vi ser nå stadig på flere synergier rundt dette samarbeidet, men det er ikke ting vi har konkretisert ennå, sier Håøy.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: