To indekser endte i minus, mens Nasdaq såvidt kom seg over nulpunktet på ukens siste handelsdag.  Etter den siste uken, der aksjene for det meste har beveget seg sidelengs, er den brede S&P 500-indeksen ned 0,82 prosent

Da sentralbanksjef Janet Yellen hold sin svært imøtesette tale fredag ettermiddag var utslagene først tilnærmet usynlige. Etter litt tid steg imidlertid de tre amerikanske nøkkleindeksene til noe høyere nivåer, og Dow Jones var en periode opp mer enn 100 poeng.

Etterlyser vekst

Etter at visesentralbanksjef Stanley Fischer holdt sin tale, falt imidlertid indeksene under nullpunktet igjen.

Fischer snakket blant annet om hva som etterlyses i økonomien; produktivitetsvekst.

- Vi har ikke sett mye positiv forandring. Snarere har vi opplevd det motsatt, sa han i et intervjue med CNBC etterpå.

- Jeg tror det er Fischers kommentarer, sier Robert Pavlik som er sjefmarkedsstrateg hos Boston Private Wealth.

Markedet har vært avventende før ettermiddagens tale som ble holdt på Jackson Hole-konferansen i Wyoming.

- Det er åpenbart at alt fokus er på Jackson Hole i dag. En renteheving i desember er fortsatt i høyeste grad på bordet, og selv september ser mulig ut, sier megler Oliver Herington i Atlantic Equities til Bloomberg News.

Yellen sa at sjansen for renteheving er øket de siste månedene.

Les også: Fed-sjefen: Sjansen for rentehopp "styrket de siste månedene"

Herington han er litt bekymret for at markedene har vært for optimistiske med tanke på takten av rentehevinger fremover.

- Det har vært litt gevinstsikring denne uken og volatiliteten er ganske lav. Samtidig er S&P 500 kun marginalt under rekordnivået. Alle ser etter den første katalysatoren som kan sende markedet ned. Det er følelse av at dette bare er litt for bra til å være sant, sier han.

Mot slutten av handelsdagen klarte teknologiindeksen Nasdaq å liste seg over nullpunktet. Indeksen endte likevel ned 0,41 prosent for uken som helhet.

Sjef for Atlanta Fed, Dennis Lockhart, sier i et intervju med Bloomberg fredag at utsiktene for pengepolitikken er fortsatt «tåkete» og at de økonomiske tallene har vært blandet. Han sa imidlertid at hvis økonomien fortsetter som nå, kan man se en heving i år, uten at noen ting er låst inne.

I praksis fikk ikke Yellens tale noen umiddelbar effekt på aksjemarket.

Da handelen på Wall Street stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.