Aktor førstestatsadvokat Bård Thorsen fortsatte onsdag sin utspørring av den tidligere Yara-direktøren Ken Wallace (71) under ankebehandlingen i Borgarting lagmannsrett. Wallace ble avhørt i Paris i mai 2012 I forbindelse med Yara-etterforskningen, og benektet der at konsulenter deltok i Libya-forhandlingene.

- Var du ærlig og åpen i politiavhøret i Paris?, spurte aktor Thorsen

-Til en viss grad. Ikke helt (..) Jeg ville være litt forsiktig, svarte Wallace.

- Du var forsiktig sier du, men var det ikke egentlig slik at du bevisst tilbakeholdt den viktigste informasjonen politiet spurte om?

-Jeg var ikke forberedt til å snakke om dette, svarte Wallace.

- Jeg oppfatter at du sitter og lyver til politiet. Er det korrekt?

-Jeg ga dem ikke komplett informasjon, fordi jeg ikke var klar til å navngi Mohamed Ghanem på det tidspunktet. Hvis det utgjør å lyve til politiet, så var det vel det jeg gjorde, svarte Wallace.

Wallace ble sammen med tre andre tidligere Yara-topper dømt i tingretten for bestikkelser knyttet til forhandlinger i India og Libya. Alle fire nekter straffskyld.

Wallace redegjorde i en drøyt tre timer lang innledning tirsdag for Yaras aktiviteter i Libya under Muammar Gaddafis styre, herunder betalingene til den tidligere oljeministeren Shukri Ghanems sønn Mohamed Ghanem.

Der kom det også frem at han selv var med og utformet de etiske retningslinjene, men at han likevel godkjente betalinger fra gjødselgiganten Yara til ministersønnen Mohamed Ghanem.

 

 

Les også:

- Saken er egentlig ganske enkel

Klart for kronvitner dnPlus

 

Les også: Sjeføkonom: - Forstår ikke hvordan det er mulig å mene noe annet

Oljefondet shopper i San Francisco

Oljefunn for Røkkes oljeselskap

  - Det vil gå trått i ett års tid til

Se DN spesial: Oljekrisen. Er den over?

Alt om oljemessen ONS 2016

Følg markedet med DN Investor

Bestikkelse eller honorar? dnPlus  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.