De amerikanske børsene faller etter ADP-tallene viste en høyere enn ventet sysselsettingsvekst i august, samtidig som juli-tallene ble markert revidert opp.

De ferske tallene øker forventningene om at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) vil øke renten tidligere enn hittil forventet, skriver Marketwatch.

Antallet sysselsatte i den private sektoren i USA steg med 177.000 personer i august, ifølge en undersøkelse foretatt av ADP Employer Services onsdag. På forhånd var det ventet en oppgang i sysselsettingen på 175.000 personer, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News. Forrige månedstall ble revidert fra en sysselsettingsoppgang på 179.000 til en oppgang på 194.000.

Venter fredagens jobbrapport

Sentralbanksjef Janet Yellens tale fredag indikerte optimisme rundt utsiktene til den amerikanske økonomien. Det førte til økt tro på en renteheving på Fed-møtet neste måned.

Nå venter investorene på Wall Street på fredagens arbeidsmarkedsrapport for august.

Før de nye ADP-tallene ble publisert, priste markedet inn 36 prosent sannsynlighet for en renteøkning fra Fed i september. Sannsynligheten øker til 41,5 prosent innen november og videre til 59,9 prosent innen desember, ifølge TDN Finans.

Oppgang i boligsalget

Antall forestående boligsalg - "Pending home sales" - i USA var opp 1,3 prosent på månedsbasis i juli 2016 og var ned 2,2 prosent på årsbasis, opplyser amerikanske statistikkmyndigheter like etter åpning på Wall Street.

Det var på forhånd ventet en oppgang på 0,7 prosent på månedsbasis og en oppgang på 2,2 prosent på årsbasis, ifølge estimater fra Bloomberg News.

Salget for foregående måned ble revidert fra en oppgang på 0,2 prosent på månedsbasis til en nedgang på 0,8 prosent. På årsbasis ble salget revidert fra en oppgang på 0,3 prosent til en nedgang på 0,7 prosent.

Pending home sales er boligsalg hvor kontrakter er undertegnet, men hvor salget ikke er endelig gjennomført. Pending home sales er regnet for å være en ledende indikator for omsetningen av brukte boliger.

Samtidig falt den amerikanske innkjøpsindeksen Chicago PMI (Chicago Purchasing Managers Index) til 51,5 i august fra 55,8 måneden før. På forhånd var det ventet en indeks på 54,0, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Opptur for gjødselskap

Gjødselskapet Potash Corp. of Saskatchewan stiger 0,22 prosent ved åpningstid etter at selskapet bekreftet at de var i fusjonssamtaler med Agrium tirsdag.

Credit Suisse mener at avtalen vil ha helt klare fordeler for Potash, men sliter å se noe banebrytende effekter for Agrium, ifølge Bloomberg News.

Citi mener at kombinasjonen av de to selskapene gir mest mening blant gjødselskapene.

Nøkkelindeksene i USA onsdag klokken 16.10 norsk tid:

  • Dow Jones - ned 0,13 prosent til 18.430 poeng.
  • Nasdaq Composite - ned 0,11 prosent til 5.217 poeng.
  • S&P 500 - ned 0,17 prosent til 2.172 poeng.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Anbefalt av DNtv:

Krangler om junkfood og klima på oljemessen i Stavanger
Fornybarinvestor Jens Ulltveit-Moe og oljegründer Erik Haugane krangler om om alt fra hamburgere til den siste oljen.
02:30
Publisert:

Denne idretten ble «født» en fuktig kveld i Sverige, og vokser raskt i Norge
Pontus Flingdal viser deg hva du trenger av utstyr.
01:58
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.