Oslo Børs er i flatt terreng noe etter åpning fredag, der børslokomotiver som Statoil og Yara knapt er endret.

Markedets øyne er rettet mot norsk registrert ledighet som offentliggjøres klokken 10.00, etterfulgt av den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls) senere på dagen, klokken 14.30.

Økonomer mener at arbeidsmarkedstallene for august vil bli avgjørende for tidspunktet for første renteheving fra sentralbanken Federal Reserve, men det er ingen stor tro på at dette vil skje 21. september, melder TDN Finans.

"Vi venter en mer moderat, men fortsatt sterk, arbeidsmarkedsrapport fra USA", skriver Nordea Markets i morgenrapporten.

Det er ventet at det ble skapt 180.000 jobber utenfor landbruket i USA i august. DNB venter det som ofte omtales som "månedens viktigste tall", å bli noe høyere.

"Vi tror oppgangen kan bli enda litt større; 200 tusen. Det kan i så fall gi en sterkere dollar og oppgang i lange renter, slik vi så etter Fischers uttalelser", skriver DNB Markets i morgenrapporten.

Visesentralbanksjef Fischer bekreftet på spørsmål tidligere denne uken at sentralbank sjef Janet Yellens uttalelser kunne være konsistent med at markedet burde være på tå hev i forhold til en septemberøkning og at uttalelsene kunne romme mer enn en økning i år.

"I tråd med dette vil sterke arbeidsmarkedstall kunne dra forventingene om en renteøkning i september markert opp", skriver DNB.

Direktør for Cleveland Federal Reserve, Loretta Mester, gjentar sin uttalelse fra Jackson Hole torsdag kveld om at det er overbevisende argumenter for å øke styringsrenten gradvis, melder TDN Finans.

- Pengepolitikken må være fremoverskuende. Dersom man har anslag, og inflasjonen beveger seg mot målet, og man er ved full sysselsetting, så virker en gradvis økning fra et svært lavt rentenivå overbevisende for meg. Det er viktig å handle i forkant, sier Meste til Bloomberg.

Handelsbanken Capital Markets påpeker i sin morgenrapport på at den ujusterte NAV-ledigheten svinger en fra måned til måned, og venter en nedgang i denne til 3,1 prosent i august, fra 3,2 i juli.

"Justert for sesongsvingninger, venter vi  midlertid at ledighetsraten har ligget uendret på 3,0 prosent", heter det.

Hovdeindeksen på Oslo Børs er lite endret, til 615,8 poeng.

Les også: Gjør om på konsernledelsen

Asia i dag: Samsung-telefoner kan bli tilbakekalt

Rekordmange nordmenn studerer ute

Milliardtap i Brasil for Ulltveit-Moe

Følg markedet på DNInvestor

Se DNtv:

Her er den nye ankomsthallen på Gardermoen
01:36
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.