Seadrill tror ikke at riggratene vil komme lenger ned enn i dag, og at markedet har nådd bunnen.

- Ratene kommer ikke til å gå lengre ned enn i dag, fordi det har vi ikke råd til på grunn av faste kostnader, sier Seadrills konsernsjef Per Wullf.

- Jeg tror vi har nådd bunnen. Vi vil se ledige rigger i tredje og fjerde kvartal, og at det stabiliserer seg i første kvartal. Riggene vil ha flat utnyttelse til flat rate, sier Wullf.

Wullf tror ikke at oljeselskapene vil etterspørre rigger i kaldt opplag så lenge utnyttelsen er lav. De vil heller ta rigger i varmt opplag eller en som er i drift, mener han.

- Med en stabil oljepris vil det verste være bak oss, sier Wullf.

Nordsjøen først

- Det markedet som kommer først i gang igjen er Nordsjøen, sier han til TDN Finans onsdag.

Wullf viser til at oljeprisen har kommet opp mot 50 dollar fatet og stabilisert seg.

- Utnyttelsen er i ferd med å nå bunnen, og det samme er dagratene. Det vil falle litt mer i tredje og fjerde kvartal før det stabiliserer seg. Da vil vi få utnyttelsesgrader på normalt nivå, og vi vil få kontrakter på «shitty» rater. Det er oljeprisen som bestemmer når det blir mer aktivitet, og da kommer ratene, sier han.

Wullf viser til at de henter olje opp til rundt 40 dollar fatet.

- Bare den stabiliseringen gjør noe, men vi kan ikke ha en ny runde ned i 23 dollar, men det er ikke jeg herre over, sier Wullf.

Må få bankene til å forstå

Wullf venter fortsatt at selskapetets refinansieringsløsning er på plass i desember, og opplever at arbeidet går i riktig retning.

- Vi er der ikke ennå, men vi har en forståelse av hva som må til. Det som mangler er å få bankene til å forstå at vi ikke trenger en ett til to års plan. Vi må ha finansiering til 2020 slik at det er langsiktig. Jeg vet ikke når markedet kommer tilbake, og det som vil være katastrofalt for bransjen og for oss er om vi om to år må si at vi mangler penger igjen, sier Wullf til TDN Finans onsdag.

-Jeg tror vi er ferdig i desember. Det må vi, sier han videre.

Les også: Kronen styrker seg etter positiv rapport

Norges Banks temperaturmåler: Økende vekst

- Dette er jo helt sprøtt. Jeg skjønner ingenting

 

Se DNtv:

Første elektriske lastebil på norske veier
Erna Solberg prøvekjører den nye elektriske lastebilen til dagligvaregrossisten ASKO. - Bare glad jeg slipper å rygg, sier statsministeren. Lastebilen har en nyttelast på 18 tonn, og en rekkevidde på ca 20 mil.
01:22
Publisert:

Her får barna smake maur fra Maaemo
Jørgen Lund Dalen (8) smaker på maur, servert av Maaemo-kokk Peder Støylen. Maaemo, Kontrast, Sentralen, Det norske kokkelandslaget og flere andre kokker i toppsjiktet stilte opp gratis på Geitmyra matkultursenters 5-årsjubileum søndag.
01:05
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.