Alle bankene kjemper om de rikeste kundene. Nå vil Danske Bank kaste seg inn i kampen om de aller rikeste.

Banken etablerer en ny enhet de vil kalle Private Wealth Office. Her skal familier som har en formue rundt 100 millioner kroner få råd om hvordan formuen skal bevares og økes.

Til å lede den nye enheten rettet mot formuende familier henter banken Einar Lyche fra SEB, der han har hatt tilsvarende stilling.

Les også: Arvingene som valgte sin egen vei magasinetPlus (+)

Flere i kundegruppen

DN har tidligere skrevet at bankene har opplevd en økning på 40 prosent i antall kunder som kommer innenfor kategorien formuende kunder siden 2010. I samme periode hadde formuen til denne gruppen doblet seg.

Ingen av bankene er spesielt åpne om hvor mange kunder de har, og hvor mye midler de har til forvaltning, men DNB sa tidligere i år at de forvaltet 90 milliarder på vegne sine mest formuende kunder.

– Dette er en ny avdeling som vil tilføres både ansatte og kunder fra den eksisterende Private Banking-enheten, men hvor mange kunder dette blir og hvor mye de har til forvaltning er ikke klart ennå, svarer kommunikasjonssjef Stian Arnesen i Danske Bank.

Bankens Tesla

Leder av Wealth Managament-avdelingen i Danske Bank, Lars Alstrup, sier banken har erfaring med å drive en lignende avdeling i Danmark.

– Vi har lang erfaring med denne spissede organisering i Danmark hvor vi har hatt en tilsvarende avdeling i 15 år. Etableringen bygger videre på det tilbudet vi allerede har og som har blitt kåret til det beste i Norge av landets private banking-kunder to år på rad, sier Alstrup i en kommentar.

Danske Banks Norges-sjef Trond F. Mellingsæter sammenligner den nye avdelingen med en Tesla.

– Noen kunder er spesielle. De passer ikke inn i våre formelle strukturer. Det må vil tilpasse oss. Denne enheten skal være en Tesla som våger å legge seg i venstrefeltet. Vi må tørre å utfordre oss selv og våre egne strukturer når kunden skal stå i sentrum, sier Mellingsæter.

Satser på generasjonsskifter

Etableringen kommer i tillegg til nysatsingen på Danske Banks Next Generation Academy – et skreddersydd seminarprogram for arvinger til familieselskaper der første samling gjennomføres i november.

– Vi erfarer at kundene våre søker dialog knyttet til generasjonsskifter og forventer at dette vil øke kommende år. Vi håper vi kan bidra til å forberede for de ulike roller man kan ha som neste generasjon i familiebedriften eller arvtaker til familieformuen, sier Lars Alstrup.

I tillegg til Einar Lyche har banken rekruttert Spiros Alan Stathacopoulos fra DNB Family Office, Marius Støvneng Hovde fra Sparebank1 Markets og Trygve Grobstok fra Handelsbanken Markets.

Les også:

Nordmenn lar sparepengene forsvinne i banken dnPlus  (DN+)

Hør DN-podcast om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.