Saken er oppdatert.

Administrerende direktør Arild Myrvoll har sagt opp sin stilling i Rem Offshore ASA, melder selskapet onsdag.

"Myrvoll vil etter avtale med styret i selskapet fratre sin stilling umiddelbart etter at det er avholdt ekstraordinær generalforsamling, den 10. oktober 2016", heter det.

Det kriserammede offshorerederiet ble i juli til slutt enige med Kjell Inge Røkkes Aker og Solstad Offshore om en fusjon.

Myrvoll går av frivillig, opplyser selskapets styreleder Åge Remøy til DN.

- Hans arbeidsoppgave blir selvfølgelig veldig endret når Rem blir en del av Solstad. Det er bakgrunnen for at han har sagt opp, sier Remøy.

- Jeg har ikke noen annen kommentar enn at han har gjort en veldig god jobb de siste 10 årene. Jeg ønsker han lykke til videre, sier han.

- Veldig annerledes

Myrvoll har vært ansatt i selskapet i nesten 10 år, og gikk tidligere i år fra stillingen som finansdirektør til konserndirektør.

- Nå blir situasjonen for meg veldig annerledes. Jeg var administrerende direktør i et børsnotert selvstendig selskap. Etter fusjonen ville mine arbeidsoppgaver og hverdag bli veldig endret. Det var ut i fra det at jeg valgte å tre tilbake, sier han til DN.

- Du så ikke for deg en fremtid her?

- Det kunne det kanskje vært. Men når det endret seg så dramatisk på så kort tid, følte jeg at det var rett for både selskapet og egen del å tre tilbake, svarer han.

- Godt utgangspunkt

Han har imidlertid tro på fusjonen med Solstad Offshore.

- Rem og Solstad har begge en veldig god driftsorganisasjon. Aker har veldig god kjennskap til kapitalmarkedet. I fellesskap, tror jeg at det er et godt utgangspunkt for å lykkes videre, sier Myrvoll.

Han vil være tilgjengelig for selskapet i tiden frem til gjennomføring av fusjonen, for slik å bidra til at fusjonen mellom de to selskapene kan gjennomføres så smidig som mulig, ifølge onsdagens melding.

- Nå skal jeg gjennomføre sammenslåingen på en god måte. Når det er gjort, får jeg tid til å tenke gjennom hva jeg selv skal gjøre fremover, sier han.

Røkke-kupp

Bakteppet for fusjonen var en omfattende restrukturering av Rem Offshore i slutten av juni.

I midten av juli ble klart at Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker hadde kjøpt seg inn i et av Rems obligasjonslån - og stemte ned de nødvendige endringene i obligasjonslånsavtalen.

I praksis blokkerte Aker og Røkke dermed den foreslåtte redningsplanen for Rem. Dermed lå veien åpen for en fusjon med Aker-kontrollerte Solstad Offshore, til store protester fra Rem Offshore-gründer og styreleder Åge Remøy.

Remøy stilte flere krav for å gå med på en fusjon, herunder at beholder en betydelig andel av de stemmeberettigede aksjene etter en sammenslåing, og at han får nominere et styremedlem.

Sikret videre aktivitet

Solstad Offshore-sjef Lars Peder Solstad var glad for at selskapet ble enige med Rem Offshore om en sammenslåing.

- Vi har blitt enige om en industriell løsning som er god og en fordeling av drift og et bytteforhold som alle parter kan stille seg bak, sa Solstad til DN da.

Det sammenslåtte selskapet beholder en betydelig virksomhet i Remøys Fosnavåg, som vil bli base for selskapets plattform-supplybåt.

- Det var viktig for majoritetseieren i Rem Offshore at avtalen sikret videre aktivitet i Fosnavåg, sa Arild Myrvoll til DN på tidspunktet.

Følg markedene med DN Investor

Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert:
 

Brooklyns velgere skryter av Hillary etter nattens duell
DN fulgte den første presidentkandidatduellen fra The Bell House i Brooklyn.
02:41
Publisert: