Oslo Børs omtrent på linje med de andre europeiske børsene fredag.

Opptur for TGS

Seismikkselskapet TGS steg 4,7 prosent etter at selskapet meldte at de ser en nettoomsetning på rundt 113 millioner dollar i tredje kvartal, 17 prosent høyere enn gjennomsnittet av analytikerestimater.

Swedbank, som har kjøpsanbefaling på TGS, skriver at de venter at konsensus for driftsresultatet vil øke med rundt 100 prosent fra 10 til 20 millioner dollar etter dagens oppdatering. De tror overføringseffekten til konkurrenten PGS er liten utover at det bekrefter synet på at bunnen er nådd i seismikkindustrien for denne gang.

Pareto Securities tror imidlertid på en overføringseffekt. Det samme gjør Nordea Markets.

«Dette lover godt for andre selskaper innenfor seismikksektoren, og vi har særlig stor tro på PGS», skriver meglerhuset i en oppdatering.

TGS-Nopec-aksjen endte opp 4,69 prosent til 162,90 kroner, omsatt for 115 millioner kroner. PGS var opp 3,31 prosent til 20,30 kroner, omsatt for 84 millioner kroner.

Nedturen fortsetter for Schibsted

Schibsteds A-aksje falt 4,7 prosent fredag etter at aksjen fjernes fra Goldman Sachs' «conviction buy»-liste, ifølge en melding fra meglerhuset datert torsdag. Kursmålet på Schibsted A-aksjen kuttes til 300 kroner fra tidligere 425 kroner. Kjøpsanbefalingen fastholdes.

Goldman ser begrensede triggere for aksjen på kort sikt som følge av motvind i Spania og økt kostnadsbase i Frankrike. De mener imidlertid den fremdeles tilbyr betydelig verdi på lang sikt via bedre monetisering av vertikaler i Frankrike.

«Vi tar et mer konservativt standpunkt med tanke på inntjening og den potensielle verdien det er mulig å oppnå utenfor Frankrike», heter det.

De understreker at ettersom aksjen handles på linje med sammenlignbare selskaper globalt tross bedre vekstutsikter, beholder de kjøpsanbefaling.

Schibsteds A-aksje endte ned 4,66 prosent til 210,80 kroner, omsatt for 78 millioner kroner. De siste to ukene har aksjen falt 14,4 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,6 prosent til 629,39 poeng, omsatt for 3,19 millioner kroner.

 

Alt om statsbudsjettet 2017

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Nina Jensen: – Statsbudsjettet er en gavepakke til bilistene.
Nina Jensen er kritisk til statsbudsjettet som hun mener mangler et grønt skifte.
01:33
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert: