Bekymring for et gigantkrav fra amerikanske myndigheter samt usikkerhet rundt derivatposisjoner har sådd tvil om Deutsche Banks betalingsevne.

I kjølvannet har aksjen mer enn halvert seg. Flere analytikere har fryktet at Deutsche Bank vil måtte fylle opp kassen.

Dobbel pris

Nå skal Deutsche Bank ha hentet ytterligere 1,5 milliarder dollar, omlag 12,3 milliarder kroner, i private obligasjoner, ifølge Bloomberg News, som viser til nærstående kilder.

Salget skal ha skjedd til et rentepåslag på 290 basispunkter. Det er noe lavere enn i forrige uke, da Deutsche Bank hentet 3 milliarder dollar i obligasjonsmarkedet.

Det er likefullt mer enn dobbelt så mye som Deutsche Bank måtte betale i en tilsvarende obligasjonsutstedelse i august ifjor, da påslaget var 143 basispunkter.

- Gjeldssalget til private investorer viser at banken fortsatt har tilgang til markedet for betydelig langsiktig finansiering. De må betale en betydelig premie og det kan gjøre tilliten blant investorene noe usikker, sier rentesjef Ben Sy i JPMorgan Chase til Bloomberg.

- Fortsatt underkapitalisert

Deutsche Bank solgte denne ukens obligasjoner til hovedsakelig de samme investorene som kjøpte 7. oktober, ifølge Bloomberg.

Rentepapirene på i alt 4,5 milliarder dollar gir en kupongrente på 4,25 prosent og har løpetid til 2021, ifølge nettstedet.

- Det er betryggende for folk at de får finansiering. Men, de langsiktige utfordringene er uendret. Banken er fortsatt underkapitalisert, sier forvalter Jonathan Rochford i Narrow Road Capital til Bloomberg.

Bakgrunn: Verdens beste firmanavn dnPlus (+)

Presset

Amerikanske myndigheter har varslet et krav på 14 milliarder dollar i et potensielt forlik med Deutsche Bank for bankens salg av råtne boliglån i forkant av finanskrisen. Deutsche Bank har avvist kravet og er i diskusjoner med amerikanske myndigheter.

"Deutsche har ingen intensjoner om å inngå forlik på noe i nærheten av dette beløpet", het det i en uttalelse fra banken i forrige måned.

Til tross for at et mindre forlik er ventet, vil bankens rene kjernekapital være under press, ifølge markedsaktører.

Les også: Deutsche Bank fortsetter forlikssamtalene og Vil ha felles bankforlik før presidentvalget

Situasjonen har også gjort at flere hedgefond har solgt seg ut av Deutsche Bank. Samtidig har banken både varslet og gjennomført salg av enkelte virksomheter.

Les også: Fire argumenter for at du trolig kan glemme lavere boliglånsrente

- Fikk sparken for å komme 90 sekunder for sent på jobben én gang

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

 
- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert:

Prat påvirker ofte markedet
Signaler om produksjonskutt gir store prisutslag på oljeprisen. DNs kommentator Bård Bjerkholt om presidentvalget og andre drivere i markedet.
02:21
Publisert: