Styremedlemmene i Fed lot være å heve rentene på møtet 20. til 21. september selv om flere mente det var gode argumenter for å gjøre det, viser referatet, ifølge Marketwatch.com.

Presset frem endring i ordlyden

Flere av de stemmeberettigede medlemmene kom til at en renteøkning ville være påkrevet «relativt snart». De jobbet derfor for å endre ordlyden i beslutningen som ble offentliggjort i kjølvannet av rentemøtet.

Det resulterte i en beslutning der det het at argumentene (caset) for å øke rentene hadde styrket seg, men at rentekonimteen hadde, på det tidspunktet, bestemt seg for å vente på «ytterligere bevis» for at man var i ferd med å få full sysselsetting og raskere inflasjon.

Ville ha fokus på tid

Flere av styremedlemmene var redd at ordlyden kunne misforstås, og ønsket istedet at «tid» skulle vise vei fremfor akkummuleringen av bevis som hovedfaktor for fremtidige rentebeslutninger, skriver det amerikanske nettstedet.

Referatet gir ingen indikasjon på hva som fikk flertallet til å gå for uendrede renter i september. Imidlertid spekulerer Bloomberg at det var inflasjonsutsiktene som sørget for at Fed-medlemmene kom til enighet. Ifølge referatet skal en rekke av medlemmene ha vært enige om at det var få tegn på økende inflasjonspress.

De ansatte i Federal Reserve konkluderte med at inflasjonen vil bli liggende under målet på to prosent frem til 2019.

Tre stemte imot

Referatet viste også at tre av de 12 medlemmer stemte mot forslaget om å holde renten uendret. Esther George og Loretta Mester fryktet at beslutningen ville skade sentralbankene troverdighet i markedene. Den tredje. Boston Fed-president Eric Rosengren var bekymret for at en utsatt renteheving kunne tvinge Fed til å være mer aggressiv i fremtid, noe han mente kunne «forkorte, snarere enn forlenge den økonomiske ekspansjonen».

Neste rentemøte i USA er 1.-2 november.

Knappe halvtimen etter at referatet ble frigitt er aksjene opp sammenlignet med før referatet ble publisert.

Dow Jones stiger 0,31 prosent, Nasdaq er opp 0,16 prosent,mens den brede S&P 500 er opp 0,34 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.