Detaljhandelen i USA var opp 0,6 prosent på månedsbasis i september. Uten bilsalget var detaljhandelen opp 0,5 prosent på månedsbasis, viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter fredag.

På forhånd var det ventet at detaljhandelen ville være opp 0,6 prosent på månedsbasis, ifølge en sammenstilling foretatt av Bloomberg News. Uten bilsalget var den ventet å stige 0,5 prosent.

Eksklusiv salg av motorkjøretøyer og bensin var salget opp 0,3 prosent, mot en ventet oppgang på 0,3 prosent.

Detaljhandelen for «kontrollgruppen», som er eksklusive bilforhandlere, bygningsmaterialer og bensinstasjoner, var opp 0,1, mot en ventet oppgang på 0,4 prosent.

Les også: Bes respektere sørgeperioden i Thailand

Se DNtv:

Her går Michelle Obama i strupen på Trump
Michelle Obama er tydelig i sitt budskap etter at den ti år gamle, private samtalen der Trump pratet om hvordan han tar for seg av damer ble kjent.
00:49
Publisert:

- Dette er bra!
DNs teknojournalist tester Play Station VR.
02:57
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.