Rapportene fra Den amerikanske sentralbankens (Fed) regionale avdelinger peker i retning av en moderat økning i den økonomiske aktiviteten i USA i uken opp til 7. oktober, melder MarketWatch/The Wall Street Journal.

Feds såkalte "Beige book" melder om moderat aktivitet i de fleste regioner, mens eksempelvis New York Fed melder om nullvekst. Den blandede rapporten gir dermed liten sikt for tidspunktet for en eventuell renteheving.

Rapporten peker også på at en sterk dollar fortsetter å tynge eksporten, men ser en økning i forbruket samt bedre tjenesteetterspørsel. Samtidig er boligmarkedet i vekst, og det er tegn til stabilisering i den hardt rammede olje- og energisektoren.

Lønnsveksten omtales som "relativt stabil", men enkelte selskaper innen flere sektorer, som i produksjonsvirksomheter, hotell- og overnattingsbransjen, helsevirksomhet, transport og salg, melder om mer utfordrende tilgang, melder CNBC.com.

Markedet følger Feds bevegelser og signaler nøye for tegn til tidspunktet for en forestående renteheving. Mens det neste Fed-møtet er om to uker, ventes ikke en eventuell heving før desember-møtet av de fleste.

Bakteppet er signaler om økt aktivitet, og bedre sysselsetting, der arbeidsledigheten har kommet ned til 5,0 prosent.

Fed-sjef Janet Yellen antydet på september-møtet at renten ville kunne bli satt opp innen utgangen av året, gitt at sysselsettingen og inflasjonen fortsatte å styrke seg.

Les også: Varsler Tesla-nyhet kl. 02.00

Flere Fed-medlemmer ville heve rentene i september (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Hvem vinner den siste president-debatten?
Det nærmer seg den siste debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton. Den skal foregå her på University of Nevada i Las Vegas.
01:52
Publisert:

- Obama-regjeringen er korrupt som djevelen
01:42
Publisert:

Obama ber Trump slutte å syte
Barack Obama sier han aldri har opplevd at en presidentkandidat har forsøkt å diskreditere valgresultatet allerede før valget. Han ber Donald Trump om å slutte å syte.
01:14
Publisert: