Pareto Bank fikk et driftsresultat før skatt på 91 millioner kroner i tredje kvartal 2016, mot 70 millioner i samme periode året før, melder banken torsdag.

Banken hadde netto renteinntekter på 108 millioner kroner i kvartalet (90). Nedskrivning og tap på utlån og garantier var 7 millioner kroner i kvartalet (0).

Shipping og offshore

Pareto Banks gjeldende strategi knyttet til shipping og offshore er til vurdering gitt fortsatt negative markedsutsikter, bankens erfaringer og dialog med aksjonærer.

Banken skriver at de allerede har en mer restriktiv kredittpolicy innen shipping og offshore og legger også denne til grunn fremover.

Samlede utlån innen shipping og offshore er redusert med 196 millioner kroner siden årsskiftet, heter det.

Selskapet skriver at usikkerheten knyttet til norsk og internasjonal økonomi er fortsatt høy.

«De negative effektene av oljeprisfallet er store for den norske offshore-næringen, mens deler av shipping-næringen er rammet av blant annet lav etterspørsel fra Kina. Dette vil kunne ha en negativ påvirkning på bankens markedsområder fremover, Banken følger derfor utviklingen i disse markedene tett», heter det.

Revidert kapitalplan er under utarbeidelse etter at forslag om opptak av ansvarlig lån og innfrielse og opptak av nytt fondsobligasjonslån ikke fikk det nødvendige 2/3 flertall på ekstraordinær generalforsamling avholdt 10. oktober 2016.

«Banken har i denne prosessen en konstruktiv og god dialog med aksjonærene, som ønsker å bidra til bankens videre vekst og utvikling», heter det.

Pareto Bank skriver ellers at de har en sterk inntjening og opplever høy aktivitet innen finansiering av boligutviklingsprosjekter for øyeblikket.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Trump: - Jeg vil holde dere på pinebenken
Trump ville ikke love å anerkjenne valgresultatet. - Det får vi se på når tiden kommer, sa Trump i den tredje og siste presidentduellen med demokratenes Hillary Clinton.
00:52
Publisert:

 
Se og hør replikkene: Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten
Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten med Hillary Clinton.
00:37
Publisert: