Industrikonsernet Borregaard fikk et resultat før skatt på 205 millioner i tredje kvartal 2016, mot 151 millioner kroner samme periode året før, fremgår det av selskapets kvartalsrapport fredag.

Omsetningen ble 1.102 millioner kroner mot 1.069 millioner kroner i samme periode ifjor, mens nettoresultatet ble 156 millioner kroner. Til sammenligning hadde Borregaard et nettoresultat på 111 millioner kroner i tredje kvartal ifjor.

Justert ebita ble 216 millioner kroner, mot 160 millioner kroner i samme periode ifjor.

- Vi rapporterer et «all-time high»-resultat for konsernet, og er glade for at alle tre virksomhetsrområder hadde fremgang, selv uten gunstige valutaeffekter, sier administrerende direktør Per A. Sørlie i Borregaard.

Økt konkurranse og redusert etterspørsel

Borregaard venter at salgsvolumene og produktmiksen i Performance Chemicals i fjerde kvartal vil være på samme nivå som i tredje kvartal.

«Forsøk på å relokalisere volum fra marked påvirket av økt konkurranse og redusert etterspørsel vil fortsette», heter det.

I fjerde kvartal er det ventet at det totale salgsvolumet og salget av høyspesialiserte cellulosekvaliteter vil være lavere enn i det foregående kvartalet, delvis som en følge av den årlige vedlikeholdsstoppen i oktober.

Selskapet skriver videre at i 2016 er gjennomsnittlig cellulosepris i salgsvaluta forventet å være på linje med det tilsvarende kvartalet i fjor, noe som gjør at den gjennomsnittlige celluloseprisen i salgsvaluta er én prosent under 2015-nivået.

- Stort sett på samme nivå som i 2015

Det ventes ingen store endringer i markedsforholdene for ingredienser og finkjemikalier.

«Exilva-prosjektkostnader, netto etter EU-støtten, forventes å være noe under det tilsvarende kvartalet i 2015. Andre konsernkostnader vil ligge på stort sett samme nivå som i 2015», heter det.

Valuta, inkludert effekter fra hedging, ventes å bidra positivt i alle forretningsområdene i fjerde kvartal 2016.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Trump: - Jeg vil holde dere på pinebenken
Trump ville ikke love å anerkjenne valgresultatet. - Det får vi se på når tiden kommer, sa Trump i den tredje og siste presidentduellen med demokratenes Hillary Clinton.
00:52
Publisert:

 
Se og hør replikkene: Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten
Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten med Hillary Clinton.
00:37
Publisert: