Nylig fylte konsernsjef og bedriftseier Hans Kristian Torgersen 64 år. Men han har ikke tenkt å pensjonere seg med det aller første.

– Nei, nei. Jeg syns dette er kjempegøy jeg, sier han.

Fredag kunngjorde Torgersen en ny avtale. HTS-konsernet kjøper majoriteten i Barnas Hus-kjeden av Samak as og øvrige aksjonærer.

– Dette er det viktigste jeg har opplevd i forretningslivet frem til nå, og det største oppkjøpet jeg noensinne har gjort. Omsetningen i konsernet vil øke med en halv milliard kroner til 1,3 milliarder i 2017, sier HTS-sjefen.

Overtar tapssluk

Torgersen er kjent for å ha god nese for spesielle produkter og har vært en aktiv kjøper av nisjebedrifter som produserer alt fra skibokser, sykkelhjelmer og briller til barneseter, barneposer, akebrett og elbiler.

Denne gangen kjøper HTS et tapssluk. Barnas Hus-kjeden har gjennom eierselskapet BT Nordic tapt store beløp de siste årene.

– BT Nordic har ikke kommet på plussiden ennå, men det nærmer seg, sier Torgersen.

Han forteller at det var ledelsen og eierne i Barnas Hus som tok kontakt.

– De ønsket oss som industriell partner. Vi har sterk kontakt med store og kjente varemerker i Europa og kan være med på å inngå gode avtaler for dem. Med en god miks av to kompetente kulturer, ligger det godt til rette for å lykkes i en bransje i endring, sier Torgersen.

«Gjennom en snuoperasjon»

Daglig leder Sølvi Foss i Barnas Hus understreker at konsernet er i ferd med å legge tapstallene bak seg.

– Vi har vært gjennom en lang snuoperasjon som nå har gitt resultat. BH Nordic går så å si i balanse i år, noe som betyr en resultatforbedring på cirka 25 millioner fra ifjor. Neste år skal vi gå i pluss, sier Foss.

Ifjor omsatte BH Nordic for 494 millioner og oppnådde et driftsresultat før avskrivninger på minus 29 millioner kroner. Konsernet har tapt over 700 millioner kroner siden 2010.

– Det største tapet hadde vi i Sverige. Vi har lagt ned den virksomheten. Samtidig har vi redusert butikkarealene og dermed fått ned leiekostnadene, og doblet omsetningen i nettbutikken.

– Men hvorfor ønsker dere HTS-konsernet med på laget?

– HTS er en solid leverandør med industriell kunnskap som vil styrke Barnas Hus.

Konkurransetilsynet må godkjenne at HTS-gruppen går inn som majoritetseier i BH Nordic.

– Det tror jeg kommer til å gå helt i orden. Det er stor konkurranse i markedet for barneklær og barneutstyr, sier Foss.

Styreleder og medaksjonær Kjell Paulsrud i Barnas Hus er også fornøyd med avtalen med HTS.

– På vegne av nåværende eiere, ledelse og ansatte er jeg meget godt fornøyd med at vi kom i mål med en så positiv løsning, sier Paulsrud i en pressemelding.

Prisen vil ikke partene snakke om.

– Vi overtar majoriteten av aksjene nå og resten i løpet av fire år, sier Torgersen.

Han legger til at restbeløpet er resultatavhengig.

– Så nå kan noen av produktene HTS selger på nett bli fraktet av elbilene dere produserer for Posten?

– Jada, men vi øker neppe salget av postbilene med denne handelen, sier Torgersen med en latter.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.