Scatec Solar steg markert, mens Schibsted falt.

Norsk Hydro la tirsdag frem et underliggende driftsresultat for tredje kvartal som var bedre enn ventet.

- I sum er det en lettelse i markedet, jeg tror at det har vært en del frykt i forkant som gjør at aksjen går på denne rapporten. De viser en stabil forbedring og kostnadsutvikling, sier analytiker Kenneth Sivertsen i SEB til TDN Finans.

Analytiker Morten Normann i Carnegie sier at det var litt bedre enn konsensus på stort sett alle områder, som gjenspeiles i kursutviklingen, mens analytiker Hans Erik Jacobsen i Swedbank ikke helt ser hvorfor aksjen steg tirsdag.

- Det var rett i overkant av hva vi ventet. Jeg vet ikke helt hvorfor aksjen går i dag, den var sterk igår også, og markedet generelt stiger. Det kan ha vært andre som hadde lavere forventninger, sier Jakobsen.

Norsk Hydro-aksjen endte opp 2,6 prosent til 36,71 kroner per aksje, omsatt for 436 millioner kroner.

Scatac Solar la også frem sine resultater for tredje kvartal tirsdag. Aksjen sluttet opp 10,7 prosent.

Svakt fra Schibsted

Ellers har Schibsted-aksjen hatt en veldig svak utvikling på børsen siden selskapets kapitalmarkedsdag for fire uker siden. A-aksjen er i denne perioden ned nesten 17 prosent. En av de negative driverne er svak utvikling for selskapets spanske virksomhet som følge av politisk usikkerhet i landet. Spania har vært uten regjering siden 2015.

Søndag kom det imidlertid en melding om at Spania vil få en regjering igjen etter at sosialistene åpner for at konservative Mariano Rajoy danner en mindretallsregjering. Spanske obligasjoner og aksjer steg mandag, men Schibsted fortsetter nedgangen, og har falt begge dager denne uken.

Analytiker Aksel Engebakken i ABG Sundal Collier tviler på at en svak mindretallsregjering vil bidra til å bedre utsiktene for Schibsted i noen særlig grad i Spania.

- Vanskelig å bli veldig optimistisk

- Det viktige for Schibsted er at selskapene får trygge rammevilkår slik at de begynner å ansette folk igjen. Det er ikke gitt at dette endrer så mye på sentimentet i den sammenheng. En regjering er bedre enn ingen regjering, men det er vanskelig å bli veldig optimistisk basert på dette, sier han til TDN Finans.

Han viser samtidig til at det også er en rekke andre ting som tynger Schibsted-aksjen, spesielt Facebooks inntog i rubrikkannonsemarkedet gjennom den nye satsingen Marketplace.

- Spania utgjør rundt 15 prosent av Schibsteds online classified-virksomhet. Hvis du er negativ på grunn av Marketplace, spiller det ikke så stor rolle hvor mye bedre det går i Spania, sier Engebakken.

Schibsteds A-aksje sluttet ned 1,0 prosent til 200,10 kroner tirsdag, omsatt for 30 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,61 prosent til 645,92 poeng, omsatt for 2.966 millioner kroner.

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

 

Les også: Unge boligkjøpere stoppes ikke av bankene

- Mindre kjøpekraft i boligmarkedet, og dermed lavere boligprisvekst

 

Sterkt tredje kvartal for nye boliger  

Se DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.