Danske Bank Norge fikk et resultat før skatt på 1.445 millioner kroner pr tredje kvartal 2016, sammenlignet med 2.070 millioner kroner i samme periode året før, opplyser banken fredag.

Danske Bank Norge hadde netto renteinntekter på 3.553 millioner kroner i perioden (2.954).

Nedskrivninger på utlån var 1.332 millioner kroner i perioden (171).

Banken skriver at den pågående omstillingsprosessen i olje- og offshorenæringen, som følge av lavere oljepris og lavere aktivitet på norsk sokkel, er bakgrunnen for økte tapsavsetninger i kvartalet.

«Dette dreier seg i hovedsak om generelle og individuelle avsetninger på grunn av situasjonen i olje- og offshorenæringen og en svært begrenset andel er realiserte tap», heter det.

- Vi fortsetter å tiltrekke oss nye kunder samtidig som vi evner å holde en generelt høy kundetilfredshet. Dette gjør at vi har en god underliggende drift og en solid økning i resultat før nedskrivninger, sier Norges-sjef Trond F. Mellingsæter i meldingen.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.