Den svenske næringslivslederen Ola Rollén (51) er siktet av Økokrim for innsidehandel i det Oslo Børs-noterte selskapet Next Biometrics, opplyser selskapet Hexagon, der Rollén er administrerende direktør, i en pressemelding mandag.

Ifølge pressemeldingen blir Rollén gransket for innsideforhold som er relatert til hans private investeringer og ikke forhold som er knyttet til Hexagons virksomhet.

Rollén nekter for beskyldningene, ifølge en pressemelding fra advokatene hans mandag morgen.

Styrelederen i Hexagon, Melker Schörling, viser til uttalelser fra Rolléns advokater og sier han har «full tillit» til Rollén.

Pågrepet onsdag i forrige uke

Ifølge en pressemelding fra Økokrim ble Rollén ble pågrepet i Stockholm onsdag 26. oktober.

«Pågripelsen skjedde på bakgrunn av en arrestordre utferdiget av Økokrim, som bygger på en beslutning fra Oslo tingrett», heter det i pressemeldingen.

Rollén ble lørdag 29. oktober varetektsfengsel i en uke av Oslo tingrett med brev-, besøks- og medieforbud.

- Jeg kan av hensyn til etterforskningen ikke kommentere det konkrete innholdet av siktelsen utover at 51-åringen er siktet for innsidehandel, og at det dreier seg om et betydelig beløp. Ulovlig innsidehandel har en strafferamme på seks år i fengsel, sier førstestatsadvokat Marianne S. Bender i Økokrim i en pressemelding mandag morgen.

Det er ifølge Finanstilsynet som har anmeldt denne saken til Økokrim, og den blir nå etterforsket i flere land, ifølge pressemeldingen.

Erkjenner ingen straffeskyld

Rollén nekter for beskyldningene. Han erkjenner ingen straffeskyld, opplyser Rolléns advokater Christian B. Hjort og Erik Keiserud i en pressemelding mandag.

«Etter vårt syn er siktelsen basert på en feilaktig forståelse av de faktiske og rettslige forhold i saken», skriver advokatene.

Ola Rollén har vært leder av Hexagon og medlem av selskapets styre siden 2000.  Han ble i 2014 utnevnt som en av verdens 100 beste toppledere av tidsskriftet Harvard Business Review – som er tilknyttet det verdenskjente Harvard University.

Kjøpte aksjer på vegne av fond

Investeringen skal ifølge pressemeldingen ha skjedd i oktober ifjor. Saken dreier som kjøp av 284.341 aksjer i Next Biometrics som ble foretatt på vegne av private equity-fondet Greenbridge Partners, som den gang var under etablering, i anledning fondets ønske om en langsiktig investering i Next.

Schörling og Rolén har en eierandel på 40 prosent hver i Greenbridge Partners.

Aksjene ble kjøpt på vanlig måte i markedet, og det forelå intet misbruk av innsideopplysninger i forbindelse med kjøpet av aksjene, skriver advokatene.

«Ola Rollén håper etterforskningen vil bekrefte de faktiske forhold så raskt som mulig. Han vil samarbeide med Økokrim for å sikre at alle relevante forhold blir belyst. Han ønsker ikke å kommentere saken nærmere før Økokrim har kommet videre i sin etterforskning. Han beklager sterkt den skade som siktelsen og etterforskningen innebærer for Hexagon, Greenbridge Partners og ham selv», heter det i pressemeldingen fra advokatene.

Teknologiselskaper

Hexagon er et svensk teknologiselskap grunnlagt i 1992. Selskapet er notert på Stockholm-børsen og har før åpning mandag en børsverdi på 121 milliarder svenske kroner. Selskapet åpner ned fem prosent på børsen mandag.

Siden børsnoteringen i 2002 har selskapets aksjekurs økt fra 18 til over 330 svenske kroner.

Next Biometrics er et teknologiselskap med hovedkontor i Oslo. Selskapet lager sensorer for fingeravtrykksautentisering. Sensorer brukes i en lang rekke produkter inklusive PC-er, tablets og mobiltelefoner. Next har en børsverdi på 2,2 milliarder kroner.

Selskapets aksjekurs økte fra omtrent 50 til 150 kroner i oktober ifjor etter at selskapet fikk på plass 120 millioner kroner i egenkapital og avslørte navnet på selskapets første toppkunde, det amerikanske teknologiselskapet Dell.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Anbefalt av DNtv:

 
- Vi her i Miami Gardens avgjør vanligvis om demokratene eller republikanerne vinner Florida
Sorte pastorer busser menigheten til stemmelokalene etter søndagsprekenen.
01:50
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.