Flere storbanker verden over har bidratt med finansieringen av den nye oljerørledningen som skal krysser fire statet fra Nord-Dakota til Illinois. Totalt har prosjektet en prislapp på 30 milliarder kroner, og DNB har bidratt med rundt ti prosent av denne finansieringen.

Miljøvernorganisasjoner og urfolksgrupper har derimot reagert sterkt på utbyggingen etter at det ble kjent at den skal krysse Missourielven, som er Standing Rock - Siouxindianernes hovedkilde til drikkevann.

I en pressemelding søndag skriver Harald Serck-Hanssen, konserndirektør for store og internasjonale kunder i DNB, at de ser på bekymringen for hvordan situasjonen i Nord-Dakota har utviklet seg.

– Vår policy er tydelig på at vi kun skal finansiere prosjekter som møter DNBs krav til miljømessige og sosiale forhold. Vi har intensivert dialogen med våre kunder og understreket at respekt for urfolks rettigheter er en grunnleggende forutsetning for oss som bank, sier Serck-Hanssen.

Han viser til at banken har tatt initiativ til en «objektiv og faktabasert vurdering» av urfolkets rettigheter i prosessen.

- Vi vil sikre at vi kan stå inne for vår del av prosjektfinansieringen. Hvis våre initiativ ikke gir tilfredsstillende svar og resultater, vil DNB vurdere sin videre deltakelse i prosjektet, sier Serck-Hanssen.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om innspurten på det amerikanske presidentvalget: Finansmarkedene frykter at Donald Trump skal vinne valget. For Oslo Børs kan Trump-seier føre til en dobbel smell.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Stem selv:

Hvem blir USAs neste president?
Hillary Clinton
Donald Trump
Poll Maker

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DVNtv:

Militsen har våpentrening før presidentvalget i USA
De trener på hvordan de skal forsvare seg dersom det blir kaos etter presidentvalget på tirsdag. Denne militsgruppa i delstaten Georgia i USA heier på Donald Trump, men frykter at Hillary Clinton vinner som følge av valgjuks.
01:25
Publisert:
 

Svinger seg over Numedalslågen
Gasellen Høyt og Lavt er Skandinavias største klatrepark.
01:53
Publisert: