Vestlandets flyselskap kaller Coast Air seg. Med base i Haugesund og et rutenett som inkluderer Bergen, Sandefjord, Fagernes, Trondheim, Kristiansund og Oslo er Coast Air et viktig alternativ for vestlendinger på farten, men nå går det mot slutten på dette.

Coast Air har tapt flere titalls millioner kroner de siste årene, samtidig som eierne – private investorer i Haugesundsregionen – har skutt inn millioner for å holde selskapet på vingene. Samtidig som omsetningen har sviktet, innrømmer selskapet at kostnadsnivået er alt for høyt i forhold til inntektene. Nå jobber ledelsen på spreng for å overleve.

Kort frist
Fortsatt drift betinger en grunnleggende omlegging av rutene og organisasjonen, samt tilførsel av ytterligere kapital, skriver Coast Air i en pressemelding. Fristen for å finne en akseptabel løsning er kort.

- I løpet av uken må vi ha en avkl#229, sier administrerende direktør Inge Sundfør til dn.no.

Kun småfly
Coast Air har i dag seks fly og et årlig passasjertall på cirka 130.000 reisende. I tillegg til ruteflyvningen driver selskapet noe chartervirksomhet. Skal selskapet unngå konkurs vil man trolig være nødt til å kvitte seg med de største 48 seters flyene og kun drive videre med små 19-seters fly.

- Det vil bli et mindre selskap med hovedvekt på Jetstream-produksjon (19 seter, red.anm.) og nisjeruter, sier Sundfør.

Optimist
Coast Air-sjefen bekrefter at alternativet til en sterkt begrenset virksomhet er konkurs. Likevel er han fortsatt optimist.

- Ja, men jeg har tro på at en nedskalert virksomhet hos oss skal kunne drive positivt. Jeg har håp om at dette skal løse seg, sier Inge Sundfør til dn.no.

Fortsatt er alle de 75 ansatte i Coast Air i arbeid og trafikken går som normalt.

Det er kampen med SAS om passasjerene på Oslo - Haugesund som har vært tøffest for Coast Air.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.