Det blir færre industriarbeidsplasser, men flere små bedrifter i Norge.

27.000 flere bedrifter i Norge

Antall bedrifter i Norge har økt med nærmere 27 000 det siste året. Det er en økning på over ni prosent fra 2003 til 2004

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det etableres stadig flere nye bedrifter i Norge, og i fjor var nettotilveksten i næringslivet bortimot 27 000 bedrifter. Det er en økning på over ni prosent i fjor.

- Denne veksten er betydelig og innebærer at det blir stadig flere arbeidsgivere å velge mellom i Norge, sier Truls Frogner, konserndirektør i Manpower.

Gjennomsnittsbedriften i Norge
Det finnes 317 000 bedrifter i Norge. I gjennomsnitt har den norske bedriften fire ansatte og omsetter årlig for over 11,2 millioner kroner.

Kun 1584 bedrifter i Norge har over 100 ansatte, det er 46 færre enn i 2001. De resterende er såkalte små og mellomstore bedrifter med under 100 ansatte, hvor det store flertallet består av såkalte mikrobedrifter med under fem ansatte.

Spennende karrieremuligheter
- Det er en utbredt misforståelse at det kun er i de store og kjente bedriftene man kan gjøre spennende karriere, sier Frogner, som trekker frem flere positive sider ved å jobbe i en mindre bedrift;

- Du blir lettere lagt merke til, du får delta i flere prosesser og utføre et bredere spekter av arbeidsoppgaver. Dette gir den ansatte en unik mulighet til å bli kjent med alle de ulike prosessene i en bedrift, noe som vil komme godt med senere i arbeidslivet, ifølge Frogner

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør