Det etableres stadig flere nye bedrifter i Norge, og i fjor var nettotilveksten i næringslivet bortimot 27 000 bedrifter. Det er en økning på over ni prosent i fjor.

- Denne veksten er betydelig og innebærer at det blir stadig flere arbeidsgivere å velge mellom i Norge, sier Truls Frogner, konserndirektør i Manpower.

Gjennomsnittsbedriften i Norge
Det finnes 317 000 bedrifter i Norge. I gjennomsnitt har den norske bedriften fire ansatte og omsetter årlig for over 11,2 millioner kroner.

Kun 1584 bedrifter i Norge har over 100 ansatte, det er 46 færre enn i 2001. De resterende er såkalte små og mellomstore bedrifter med under 100 ansatte, hvor det store flertallet består av såkalte mikrobedrifter med under fem ansatte.

Spennende karrieremuligheter
- Det er en utbredt misforståelse at det kun er i de store og kjente bedriftene man kan gjøre spennende karriere, sier Frogner, som trekker frem flere positive sider ved å jobbe i en mindre bedrift;

- Du blir lettere lagt merke til, du får delta i flere prosesser og utføre et bredere spekter av arbeidsoppgaver. Dette gir den ansatte en unik mulighet til å bli kjent med alle de ulike prosessene i en bedrift, noe som vil komme godt med senere i arbeidslivet, ifølge Frogner(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.