I halvannet år har Thon prøvd å få tillatelse fra myndighetene til å etablere et pantelotteri, men det statlige Lotteritilsynet har nylig avslått søknaden, skriver Dagens Næringsliv.

Stiftelsen vil skaffe seg inntekter gjennom et pantelotteri som innebærer at lodd "kjøpes" for den panten som kunder ellers kunne fått utbetalt kontant.

– Dette er med andre ord en form for lotteri som det ikke er knyttet noen fare for spillavhengighet til. Dette er et moment som klart taler for at stiftelsen bør gis lotteritillatelse, skriver stiftelsen i sin anke til Lotteritilsynet.

Tomra klar
Konsernsjef Erik Thorsen i Tomra sier at selskapet er klart til å produsere panteautomater som tilfredsstiller krav om utbetaling av lodd eller vanlige pantekvitteringer.

Olav Thon arbeider også for å etablere tilsvarende pantelotteri i Sverige. Samarbeidspartneren Tomra har cirka 8500 panteautomater i Sverige. I Norge har Tomra rundt 4000 automater.

Olav Thon ønsker ikke å kommentere saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.