Vestlandsflyselskapet Coast Air, som har base på Haugesund Lufthavn Karmøy, er i dialog med selskapet som planlegger oppstart av Norges nyeste flyplass i 2006.

Vurderer å gå inn
- Det hele har vært på ”vent” i og med at det ikke har vært klart om konsesjon ville bli gitt eller ikke, men Rygge er helt klart interessant og vi vurderer å gå inn. Flytypene våre, som har henholdsvis 48 og 19 seter, er ideelle for den typen trafikk vi ser for oss fra Rygge, sier administrerende direktør Inge Sundfør i Coast Air til Moss Avis.

Coast Air vil eksempelvis kunne fly Rygge – Bergen på cirka 50 minutter. En etablering avhenger av bestemmelsene og ikke minst kostnadene ved flyplassen.

- Det er dyrt å etablere seg på et nytt sted, og det vil kreve betydelig kapital, sier Sundfør.

Ikke fremmed for Norwegian
Norwegian er ikke i dialog med Rygge Sivile Lufthavn, men selskapet er ikke fremmed for å satse på Rygge på sikt.

- For vår del skal man ikke utelukke noen ting, men det er for tidlig å si at dette har vi planlagt og vi er klare i 2006. Det tør jeg ikke love nå, men man skal ikke utelukke det og det kan være interessant, sier informasjonssjef Anne Grete Ellingsen i Norwegian til dn.no.

Også Ellingsen trekker frem kostnadsnivået ved flyplassen som vesentlig.

- Det som blir spennende å se nå blir konkurransen mellom de tre flyplassene (Rygge, Torp og Gardermoen, red.anm.). Hvordan den vil utspille seg og hva det vil ha å si i forhold til kostnadsnivået på landingsavgifter kan bli spennende å se fremover, sier Ellingsen.

Kanskje Ryanair - ikke SAS
Ifølge Moss Avis skal også Ryanair være i dialog med Rygge, men dette er ikke bekreftet fra selskapet. Ryanair driver i dag sin norske virksomhet ut fra Sandefjord Lufthavn, rett over fjorden fra Moss.

SAS-konsernet blir neppe tilstedeværende på flyplassen utenfor Moss. Hverken Widerøe eller SAS Braathens er interessert i å etablere seg på Rygge, får dn.no bekreftet av selskapene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.