I april 2002 ble den interkommunale driften av Skiens Lufthavn Geiteryggen vedtatt nedlagt. Nå er det klart for nytt liv ved flyplassen som har blitt satt kraftig i skyggen av suksessen til naboen Sandefjord Lufthavn.

Lokale investorer i Grenland har stiftet et selskap med det lokalt forankrete navnet Vildanden. Dette selskapet skal drive rutetrafikk mellom Skien og Bergen.

Coast Air leier ut fly
Det er Coast Air, som selv var på konkursens rand i april i år, som nå gjør det mulig for Skiens-investorene å starte opp flyruten. Selskapet Kystfly AS, som er morselskapet til Coast Air, går inn som aksjonær i driftsselskapet Vildanden. Coast Air har inngått langsiktig avtale vedrørende utleie av fly, mannskap og bookingtjenester til Vildanden.

Aktørene planlegger å starte flyruten i midten av januar 2005 med 16 ukentlige avganger.

- Coast Airs strategi om å betjene nisjeruter, og selskapets ambisjoner om langsiktige avtaler og vekst passer godt med engasjementet i Vildanden, heter det i en pressemelding fra flyselskapet.

Satser på oljeindustrien
Flysatsingen i Grenlandsområdet er i stor grad basert på oljeindustrien. Flyselskapet har beregnet et årspotensial på 30.000 passasjerer på Bergens-ruten, og over en fjerdedel av dette forventes å være pendlere med relasjoner til oljeindustrien.

Rutetidene vil følgelig bli tilpasset tidene for helikopteravganger og – ankomster til og fra Flesland.

- Coast Air er i en positiv utviklingsfase. Den 16. august i år ble ruten Stord-Oslo opprettet, og denne ruten har allerede innfridd forventningene. Coast Air har blitt godt mottatt i Sunnhordland, og stadig flere Haugalendinger, særlig fra Ølen, Etne og Kvinnherad har begynt å bruke Stord Lufthavn, skriver Coast Air i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.