SAS kan miste retten til bonusordningen i Skandinavia.

Vurderer bonusforbud i Skandinavia

Konkurransetilsynet vurderer å forby bruk av bonuspoeng på flyreiser i Skandinavia.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.
Bakgrunnen er en klage fra flyselskapene Sterling og Norwegian. Konkurransedirektør Knut Eggum Johansen var fredag i møte med representanter for svenske og danske konkurransemyndigheter i København.

– Vi vil granske hvorvidt dagens bonusordning gir SAS for stor makt på intra-skandinaviske ruter, sier Eggum Johansen til NRK.

Konklusjonen kan være klar alt til sommeren, men det er uklart om konkurransemyndighetene trenger EUs tillatelse for å innføre et eventuelt forbud.

Alt for tre år siden ble det innført forbud mot bonuspoeng på flyreiser innenlands i Norge, og konkurransedirektøren mener dette har fungert godt. – Vi har jo sett at konkurransen har blitt vesentlig bedre, og flyprisene har falt med over 30 prosent. Det er jo bevis godt nok, sier han til NRK.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør