BI-rektor Torger Reve avviser blankt at det er noe i påstandene studierektor Aage Sending kommer med i dagens utgave av Dagens Næringsliv .

Han synes det er svært alvorlig at en av BIs ansatte bidrar til å skade skolens rykte.

Sammenligner med Sokrates
- Det er veldig, veldig synd at det kommer slike oppslag. Vi driver et møysommelig arbeid for å bygge opp et faglig renommé. Det er veldig trist at slikt som dette kommer fra våre egne, sier Reve til dn.no.

Han avfeier Sendings påstander som ren synsing, og sammenligner hans uttalelser med Sokrates berømte utsagn om at ungdommen ter seg stadig verre.

- Sendings utsagn representerer gamle menns syn på ungdommen. Han har ingen empiri som bringes til marken her, det han sier har ingen rot i virkeligheten, fremholder Reve.

Her kan du komme med dine meninger, og lese andres meninger, om saken.

Fratatt all undervisning
I dag tidlig måtte Aage Sending møte på rektor Reves kontor. Der fikk han klar beskjed.

- Reve sa til meg at jeg ikke fikk undervise mer. Nå er jeg innkalt til et formelt møte med rektor og organisasjonsdirektør, sier Sending til dn.no.

Han sier han ser rolig på dette møtet, og mener det vil bli en vanskelig sak for BI om skolen ønsker å si ham opp.

- Min kritikk er egentlig rettet mot et generelt samfunnsproblem, som omfatter mye mer enn BI, sier Sending.

- Omfattende kontrollsystem
Ifølge Reve har BI et svært omfattende kontrollsystem for å fange opp juksemakere, i tillegg jobber skolen aktivt med holdningene hos studentene. Blir noen likevel tatt i juks, er straffen hard - og eleven risikerer ett års utvisning.

- Etter at vi innførte disse tiltakene i 2003, viser statistikken at færre jukser, sier rektoren.

- Hinsides
Påstandene om at halvpartene av studentene ikke kan noenting avviser han som helt hinsides realitetene.

- Av 120.000 avlagte eksamener ble ti avslørt som juks i fjor. Jeg har ikke ord for at dette skulle gjøre halvparten av våre studenter uegnet i arbeidslivet, sier Reve.

- Utsatt skole
For BI, som utdanner mange fremtidige ledere og folk som vil få ansvaret for mye penger, er det spesielt viktig å jobbe med holdningene, mener Reve.

- Vi er fryktelig utsatt som skole, folk som går til pengejobber må du kunne stole på. Vi er mer sårbare enn mange andre, legger han til.

- Det verste med sånne oppslag er at de kaster mistanke på de 99,9 prosentene som er ærlige. Det er dårlig gjort overfor majoriteten, som jobber hardt og ærlig, fortsetter han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.