Den svenske verktøykjeden Clas Ohlson har hatt stor suksess med sine rimelige verktøy også i Norge, men kjeden får ikke lenger dominere markedet for menns ”leketøy” alene. Nok en svenske er på vei over kjølen.

Ifølge Dagens Industri planlegger den svenske verktøykjeden Jula å etablere seg i Norge i løpet av neste år. Jula har allerede planlagt to butikker i Oslo og Stavanger.

- Vi har vært og tittet i Clas Ohlsons butikker i Norge der køene er lange. Nordmennene ser ut til å ha ”hur mycket pengar som helst”, sier Jula-eier Lars-Göran Blank til Dagens Industri.

Jula har alltid stått i skyggen av Clas Ohlson hjemme i Sverige, men ifjor kunne Jula vise til en salgsvekst og resultatøkning som prosentvis var større enn storebroren.

Lars-Göran Blank leder fortsatt Jula-kjeden han startet i 1980.
Lars-Göran Blank leder fortsatt Jula-kjeden han startet i 1980. (Foto: Jula pressefoto)
Jula-kjeden ble etablert i 1980 og startet som et postordreselskap, men i dag består kjeden også av 16 varehus rundt i Sverige. I 2005 økte Julas omsetning med 31 prosent til drøyt en milliard svenske kroner. Gevinst etter skatt økte med 75 prosent til 77 millioner svenske kroner.

Jula-kjeden er eid av gründeren Lars-Göran Blank (68) og hans sønn Karl-Johan Blank (40).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.