De fire, Torstein Wollner, Thomas Kokkim, Bendik Wanvik og Glenn Andre Sundhagen, sa opp sine jobber i Acta i mai ifjor, og gikk til konkurrenten Verdispar.

Acta har tidligere fått medhold i retten at de tidligere rådgiverne hadde brutt en konkurranseklausul.

Les også: Acta vant i lagmannsretten

Nå følges rettens avgjørelse opp med et erstatningssøksmål på 30 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

-Systematisk kontakt
– Vi registrerer at våre tidligere ansatte fortsatt systematisk tar kontakt med våre beste kunder over hele landet. Dette har de tidligere fått rettens pålegg om å slutte med, men likevel fortsetter de å kjøre frem som før, sier administrerende direktør Simen Mørdre i Acta til DN.

-Utpressing
Daglig leder og gründer i Verdispar, Halvor Z. Olsen, sier han er oppgitt over søksmålet fra Acta.

– Gjennom denne dialogen har vi blitt utsatt for utpressing fra Actas side og det kunne vi ikke gå inn på. Vi er ikke enig i at vi bruker stjålne kundelister. Vi står fritt til å bearbeide enhver kunde i markedet, også Actas kunder, sier Olsen til DN.

Olsen tror saken aldri vil komme for retten, og sier Acta er tjent med å finne en løsning utenfor rettssystemet.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.