Kjell Inge Røkke kan se frem til en samlet utbytteutbetaling på svimlende 1,5 milliarder kroner for de neste tre årene fra Aker Kværner. For i år alene bler utbyttet trolig 770 millioner kroner. Det er mer enn enn det Røkkes formue ble verdsatt til i 2004.

Øker utbytterammene
Finansdirektør Bjørn Erik Næss i Aker Kværener varslet i går at styret kommer til å foreslå for generalforsamlingen i mars neste år at det utbetales et ekstraordinært utbytte på 1,6 milliarder når salget av Pulping & Power er gjennomført i slutten av måneden.

I tillegg varslet Næss at styret har oppjustert rammene for de årlige utbyttene til mellom 30 og 50 prosent av resultatet etter skatt, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Gigantutbytte til Røkke (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.