Konsernsjef i Terra Gruppen AS, Ola Sundt Ravnestad går av. Det ble klart under en pressekonferanse i dag.

Ravnestad går etter at det onsdag morgen ble kjent at Terras datterselskap Terra Securities slår seg selv konkurs etter at Kredittilsynet har konkludert med at meglerhuset mister sin konsesjon. Kredittilsynet mener Terra Securities har foretatt alvorlige og systematiske overtredelser av god forretningsskikk i forbindelse med utførelse av investeringstjenester.

Les også: Terra Securities ferdig

- Hele denne saken er først og fremst trist for de 70 ansatte i Terra Securities og andre direkte berørte parter. Jeg har brukt ti år av mitt liv til å bygge opp Terra Gruppen og det er selvsagt bittert å forlate selskapet, kommenterer Ola Sundt Ravnestad i en pressemelding.

Terra Securities har mistet sin konsesjon etter sin rådgivning til kommunene, og begjærer dermed seg selv konkurs. Det ble kjent i dag tidlig.



Les saken: Terra Securities ferdig

Ravnestad går av i et forsøk på å hjelpe situasjonen.

- Dersom min avgang kan bidra til å avhjelpe den svært uheldige situasjonen for gruppen, er det noe jeg selvsagt aksepterer.

Får fallskjerm
Ravnestad får et ukjent beløp i etterlønn.

- Vi har en avtale vi skal betale, men vi vil ikke oppgi hvor mye, sier styreleder Gabrile Block Wathne på pressekonferansen.

Larsen inn
Konserndirektør Stein Ole Larsen er konstituert som ny konsernsjef. Han er i dag konserndirektør for bankdrift i Terra Gruppen.

- Vi er opptatt av å jobbe videre for å komme ut av situasjonen. Vi vil bringe bankene inn i Terra-Gruppen og bygge opp igjen det gode som har vært og fjerne det uønskede, sier Larsen på pressekonferansen.

- Vil Terra-Gruppen overleve?

- Klart det. Vi er overrasket over den strenge reaksjonen fra tilsynet. Grunnen til at vi mister konsesjonen er feilinformasjon fra Terra Securities. Det rammer samtlige ansatte i Terra Securities, alle 70 ansatte må gå, sier advokat Knut Bergo som representerer Terra Securities.

Det er Terra Markets som eier Terra Securities. Men de vil ikke ta på seg ansvaret for de fire nordlandskommunene, som kan tape alt.

- De kan ikke gå til Markets med kravene. Det er overveiende sannsynlig er at Citibank vil tvangsselge kommunens obligasjoner. Det er anslagsvis 350 millioner kroner, dersom de ikke kommer opp med en finasiering på 150-160 millioner kroner i løpet av noen timer, sier Bergo.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.