Tilsynsmyndigheten varsler tilbakekall av Terra Securities ASAs tillatelser til å yte investeringstjenester i henhold til verdipapirhandelloven.

Kredittilsynet mener Terra Securities har foretatt alvorlige og systematiske overtredelser av god forretningsskikk i forbindelse med utførelse av investeringstjenester til kommunene Rana, Hemnes, Hattfjelldal og Narvik.

Informerte ikke om risiko
- Terra Securities ASA har unnlatt å informere om vesentlige risikoforhold i forkant av kommunenes investeringer, og har tilbudt produktene til en målgruppe som produktene ikke passer for, skriver Kredittilsynet i en pressemelding.

I tillegg mener tilsynet, som har ansvaret for at alle banker og finansinstitusjoner i Norge følger loven, at en fortsettelse av virksomheten kan skade allmenne interesser.

Terra Securities ASA er gitt frist til 6. desember 2007 til å uttale seg til forhåndsvarselet, men ettersom selskapet allerede i dag har varslet at de slår seg selv konkurs, er det lite trolig at de bruker svarmuligheten.

Kredittilsynet presiserer at dagens varsel ikke vil ikke berøre andre selskaper i Terra Gruppen med egne konsesjoner, heller ikke andre selskaper eiet av Terra Markets.

Vurderer overgansordninger
For å ivareta interessene for nåværende kunder vil Kredittilsynet vurdere overgangsordninger med sikte på å vareta interessene for nåværende kunder.

Kredittilsynsdirektør Bjørn Skogstad Aamo understreker at lover og regler på verdipapirområdet tar sikte på å gi kundene trygghet for at de kjøper produkter og tjenester på et riktig grunnlag. Når Kredittilsynet etter en grundig gjennomgang konstaterer flere og alvorlige brudd på kravene til god og riktig informasjon, er vi nødt til å reagere strengt på dette.

- Hensynet til framtidige kunder i verdipapirmarkedet er en hovedbegrunnelse for at Kredittilsynet nå varsler tilbakekalling av konsesjonene for Terra Securities, sier Skogstad Aamo.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.