Atle Brynestad sitter igjen med flere hundre millioner kroner i gjeld etter at han har solgt unna butikkjeden Smart Club og fotballklubben Lyn de to siste ukene, skriver Dagens Næringsliv.

- Konsernet skal være gjeldfritt innen 12 til 24 måneder, sier han til DN.

Nå har investoren kvittet seg med tapssluket Lyn. I bytte mot én krone overtar fotballklubben samtlige aksjer i Lyn, samtidig som CG Holding overtar klubbens gjeld på nær 16 millioner kroner.

- Ti år og tusenvis av timer er nok innsats fra én person i Oslo-fotballen. Det var på tide å selge seg ut, sier Atle Brynestad.

Har noen "hjertebarn"
Brynestad avviser at han har 900 millioner kroner i gjeld etter Smart Club-salget.

- Det er totalt skivebom. Det er forskjell på pantesikring og reell gjeld, sier Brynestad. Hvor mye han har i gjeld, ønsker han imidlertid ikke å kommentere.

Han vil ikke svare på om det er aktuelt å selge flere selskaper for å nedbetale gjeld, men hvis det blir aktuelt er det definitivt noen "hjertebarn" som ville stått langt nede på listen:

- Hadeland Glassverk er tett inntil oss og det er alltid utrolig hyggelig å dra opp dit, sier Brynestad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.