Det skriver CG Holding i en pressemelding.

CG Holding solgte Smart Club til Coop i juli i år, og på kjøpet fikk Coop med flere eiendomsselskaper knyttet til virksomheten.

Les:
Coop kjøper Smart Club

Salgsgevinsten synliggjør verdier som er skapt over lang tid.

Coop har i dag Norges eneste kjede av hypermarkeder, Coop Obs! Kjøpet av Smart Club vil forsterke Coops posisjon i dette markedet, samtidig som det tilfører økt kompetanse og spennende muligheter for utvikling.

- Sterk merkevare
- Smart Club har en sterk merkevare og et godt konsept. Ved å inngå i en av Norges ledende handelsgrupperinger vil det unike Smart Club-konseptet få økt slagkraft, sa Svein Guldbrandsen, som er administrerende direktør i Smart Club og som skal lede selskapet også under det nye eierskapet, da avtalen var signert i juli.

Transaksjonen ble meldt Konkurransetilsynet og endelig gjennomført 4. august.

Mål å kvitte seg med gjeld
Salget av Smart Club utgjør et vesentlig element i den pågående konsentrasjon om kjernevirksomheten til CG Holding-konsernet. En annen del knyttet seg til salget av FC Lyn Oslo AS som også ble gjennomført i sommer.

- Det er lagt et program for de neste 18-24 månedene hvor vi har som målsetting å bli et konsern uten rentebærende gjeld, og med positive resultater i samtlige av de virksomhetene vi eier, sier finansdirektør Christian Butenchøn i CG Holding AS i en kommentar.