-Jurist amok med Riis-dødsbo

Riis-familiens juristvenn saksøker Frankrikes president Nicolas Sorkozy og fyrst Albert II av Monaco.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Jurist Herman Berge (44) har gått amok med Riis-dødsbo, skriver Finansavisen.

Amelia Riis (78) kjempet i 30 år for å få pengene hun mener ble stjålet fra henne i arveoppgjøret etter moren. Til slutt ble hun tilkjent 55 millioner kroner og inngikk forlik med staten. Men pengene har hun fortsatt ikke sett noe til.

Årsaken til det er at Amelia Riis har havnet i konflikt med familiens juristvenn Herman Berge, som vil ha nærmere 40 av de 55 millioner kronene hun til slutt fikk ut av forliket med staten, som ble inngått i 2001.

"Dolket meg i ryggen"
Amelia Riis og hennes to barn har i tillegg kjempet i to år for å få tilgang til arven etter Amelias ektemann, Einar Riis, som døde i 2006. Einar Riis bodde i Monaco, og Berge hevder han er bestyrer av boet, men alle dokumentene han har framlagt har blitt underkjent av domstoler i Norge.

– Han har dolket meg i ryggen, sier Riis til Finansavisen.

 

Dokumentasjon avisen sitter på viser at Berge allerede har tjent gode penger på Amelia Riis, og at han til sammen har fått godt over 10 millioner kroner av ekteparet Riis etter forliket.

For to år siden fremmet Berge et krav på 27,9 millioner kroner mot dødsboet. Etter at TV2 den gang konfronterte ham med det, hevdet han at han hadde trukket kravet. Det har han ikke gjort, ifølge Finansavisen.

Berge har også satt i gang med en rekke søksmål på vegne av døsboet etter Einar Riis.

Han har stevnet flere kjente personer inn for EU-domstolen i Luxembourg, og krever på vegne av dødsboet nærmere 200 millioner euro (rundt 1,8 milliarder kroner) av den franske staten, president Nicolas Sorkozy og fyrst Albert II av Monaco.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør