Smart Club-gründer Atle Brynestad hadde 1,5 milliarder i rentebærende gjeld ved inngangen til 2008.

Nylig sendte selskapet Syd Storcenter Invest konkursbegjæringer mot selskapene Briksdalen Eiendom og CG Holding, som begge er eid av Atle Brynestad, skriver Dagens Næringsliv.

Grunnen er at Brynestads selskaper ikke har betalt husleie for en butikk i et kjøpesenter i Sverige.

Saksøker seg selv
Det spesielle er at Brynestad også eier 40 prosent av Syd Storcenter Invest, som eier og leier ut kjøpesenteret på 13.000 kvadratmeter i Sverige.

Dermed har Brynestad saksøkt et selskap han selv er største eier i.

- Som alle andre selskaper er vi avhengig av å få inn husleien. Når det ikke skjer, har en begrensede muligheter etter at en har hatt en lengre dialog om dette. Vi hadde ikke lenger noe valg, sier styremedlem Peder Nergaard i Syd Storcenter Invest til DN.

3 Norske
For å redde stumpene vurderer Brynestad ifølge Dagens Næringsliv å ta tre levedyktige selskaper over i et nytt morkonsern, 3 Norske.

Disse tre selskapene skal væer Hadeland Glassverk, Porsgrunds Porcelænsfabrik og Seadream Yachtclub.

- Alt er til salgs, sier administrerende direktør Christian Butenschøn i CG Holding.

Fortsatt gjeld

Etter at han rykket opp fra finansdirektør til å ta over for Atle Brynestad ifjor, har Butenschøn solgt unna eiendommer og selskaper for flere hundre millioner kroner. Det er fortsatt ikke nok for å holde kreditorene unna.

- Får vi solgt Steninge Slott og eiendommene ved Porsgrunds Porcelænsfabrik, vil det styrke likviditeten tilstrekkelig, sier Butenschøn.

- Har dere fått flere konkursbegjæringer?

- Å svare nei vil ikke være riktig, sier Butenschøn til DN.


Les også: Brynestad selger slottet
Vil kvitte seg med all gjeld
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.