Investoren og Stabæk-tilhengeren Kjell Chr. Ulrichsen kommer til å kjøpe tilnærmet 100 prosent av Telenor Arena.

Det opplyser Stabæk Fotball i en pressemelding i dag, onsdag.

Det er økonomiske årsaker til at Stabæk allerede trekker seg som eiere av sitt nye stadion, går det frem av meldingen.



Blått mareritt
"The Blue Dream Arena", som klubben i årevis har omtalt anlegget som, viste seg nemlig raskt å bli et pengemessig mareritt etter at anlegget endelig stod klart.

Årsakene er ifølge klubben flere:

* Overskridelser knyttet til investeringer i inventar og utstyr i Telenor Arena

* Konsernet har garantert for et definert leienivå knyttet til utleie av de 11.000 kvm næringsarealer i tilknytning til Telenor Arena. I tillegg til konkursen til Arena Fitness er det fortsatt ledige arealer i eiendommen. Det er imidlertid et berettiget håp om at nye store leiekontrakter vil bli signert i løpet av kort tid, mener klubben.

* Innflytting og oppstart på Telenor Arena har medført betydelige merkostnader. I tillegg har driften av Telenor Arena (inkl. Stabæk Fotball) ikke generert de økonomiske resultater som styret har lagt til grunn.


Trenger mer penger
Ifølge pressemeldingen har Stabæk Fotball AS (SFAS) og Stabæk Event AS (SE), store likviditetsmessige utfordringer.

  De to selskapene har orientert sine kreditorer og samarbeidspartnere om at selskapene ikke har penger til å dekke kreditorenes krav ved forfall.

Men problemene kan være løst innen fire uker, skal en tro klubben:

- Det er besluttet å arbeide etter en modell hvor Skogan Gård (eiet av Stabæk Holdings største aksjonær Kjell Chr. Ulrichsen) vil bli eier av Telenor Arena. Samtidig er det vedtatt å fremme forslag om tilføres av ny egenkapital til virksomhetene som drives i Stabæk Fotball AS og Stabæk Event AS. De som deltar i emisjonen vil bli eiere av disse virksomhetene. Det blir så tegnet en ny leieavtale med tilgang til hele Telenor Arena, heter det i pressemeldingen.

Rent sportslig sett vil ikke de økonomiske problemene få noen betydning i denne omgang. Stabæk kommer fortsatt til å spille sine hjemmekamper på Telenor Arena.

Det er ikke oppgitt hva Ulrichsen eventuelt må betale for arenaen, men ifølge Dagbladet.no skal Ulrichsen gi et lån på ti millioner kroner som skal være nok til å holde den verste krisen unna inntil videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.